Foto: Publicitātes attēli
8. aprīlī naktsklubā "First Mir" ar labdarības lielkoncertu uzstāsies baltkrievu rokgrupa "Lyapis Trubetskoy" ("Ляпис Трубецкой"), informē portāls "balticevents.info". Visi par biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Grupa "Lyapis Trubetskoy" dibināta jau 1989. gadā, tās līderis visu šo laiku ir Sjarhejs Mihaloks. Grupas nosaukums aizgūts no kāda Iļjas Ilfa un Jevgeņija Petrova satīriskā romāna "Divpadsmit krēsli" personāža. 2014. gadā Mihaloks paziņoja par grupas likvidēšanu, taču pēc astoņu gadu pauzes grupa atkal ir apvienojusies.

Rīgas lielkoncerta ietvaros mākslinieki izpildīs savas populārākas dziesmas. Tādi skaņdarbi, ka "Belarus Freedom", "Ne bic skotam", "Graj" un "Vojni Sveta" kļuva par tautas neatkarības un brīvības cīņu himnām. Rokgrupa Baltkrievijas teritorijā ir aizliegto muzikālo kolektīvo sarakstā kopš 2010. gada, bet Krievijā kopš 2015. gada. Pret Sjarheju Mihaloku tika ierosinātas krimināllietas par diktatora Aleksandra Lukašenko apvainošanu Baltkrievijā un par etniskā naida kurināšanu Krievijā.

Rīgas koncerts būs pirmais pasākums pēc kolektīva atkalapvienošanās un pirmā uzstāšanās rokgrupas starptautiskās labdarības koncerttūres ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!