Foto: Publicitātes foto
Šā gada 12. aprīlī Rīgas Kongresu namā uzstāsies viens no mūsdienu meistarīgākajiem akustiskās ģitāras mūziķiem Tomijs Emanuels, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Koncecrtā Tomijs Emanuels demonstrēs savu līdz pilnībai izkopto spēles tehniku, sniedzot arī iespaidīgu skatuves šovu. Viņa priekšnesumus augstu vērtē gan ģitārspēles profesionāļi, gan ikdienas mūzikas cienītāji. Pasaulslavenais ģitārists Ēriks Kleptons sacījis, ka Emanuels ir vislabākais ģitārists, ko jebkad dzirdējis.

"Galvenā ir mūzikas izjūta", stāsta Emanuels. "Tai ir jāliek mums just. Es joprojām spēlēju pats sev. Ja tas, ko daru, patīk man pašam, tad es esmu visai pārliecināts, ka tas patiks arī citiem. Un runa te nav par augstprātību. Tā vienkārši ir kvalitātes kontrole."

Tomijs Emanuels sāka muzicēt četru gadu vecumā, kad viņu spēlēt ģitāru iedrošināja leģendārais mūziķis, nelaiķis Čets Atkinss. Savu profesionālo karjeru viņš sāka sešu gadu vecumā, dodoties turnejā pa visu Austrāliju ar savu ģimenes grupu.

Pats Tomijs savu spēles manieri sauc vienkārši – par pirkstiņstilu (fingerstyle). Tas nozīmē, ka ģitārists spēlē vienlaicīgi gan pavadījumu, gan melodiju (līdzīgi kā pianists spēlē klavieres). Ģitārists ir arī talantīgs bundzinieks un mēdz uzdziedāt, kā arī ar veiklību pārslēdzas no stīgām uz bungošanu, nezaudējot dziesmas ritmu un plūdumu. 



Savas karjeras laikā Tomijs Emanuels ir muzicējis kopā ar vairākiem izciliem mūziķiem, piemēram, Četu Atkinu, Ēriku Kleptonu, seru Džordžu Martinu, Henku Mārvinu, Džo Velšu, Stīviju Vonderu, kā arī ar Leksingtonas, Dortmundas un Rietumaustrālijas simfoniskajiem orķestriem.

2000. gadā Emanuels spēlējis Sidnejas Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.



Kopš 1984. gada Tomijs Emanuels daudzkārt ir saņēmis dažādas mūzikas balvas un labākā ģitārista titulus gan dzimtajā Austrālijā, gan ārvalstīs, tostarp – divas nominācijas "Grammy" balvai. Mūziķis izdevis vairākus mūzikas albumus, no kuriem jaunāko – 2016. gadā.

Biļetes uz 12. aprīļa koncertu nopērkamas "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!