Rīgā, kultūrvietā "Hanzas peronā" šī gada 21. martā uzstāsies austrāliešu mūziķis Rajs Kamings (Ry Cuming), plašāk pazīstams ar skatuves vārdu RY X.

Šīs būs viens no dziesmu autora, dziesminieka un producenta trijiem Baltijas koncertiem – Tallinā viņa uzstāšanās notiek 20. martā, bet Viļņā RY X vizīte gaidāma nākamajā dienā pēc Rīgas koncerta.

RY X koncertus Baltijā organizē lietuviešu aģentūra "8 Days A Week". Koncerta rīkotāji RY X uzstāšanos piesaka kā teju transcendentālu pieredzi, bet pašu mūziķi dēvē par Austrālijas mūsdienu mūzikas pērli.

"RY X mūzikas skanējums ir estētisks savā lakoniskumā un patiesumā. Viņa koncerti ir neaizmirstams piedzīvojums un pelde visdzidrākajā mūzikas stihijā, kas vienlaikus sniedz mierinājumu un paceļ virs zemes. Viņam aplaudē kājās stāvošs pūlis ar spēcīgām ovācijām prestižajā Karaliskajā Alberta zālē, Londonā vai "Konzerthaus" Berlīne, Nobela Miera prēmijas pasniegšanas ceremonijas laikā, kā arī visur, kur mākslinieku sagaida viņa mūzikas mīļotāji," raksta koncerta rīkotāji.

Baltijas turnejā austrāliešu mūziķis prezentē savu jaunāko albumu "Blood Moon". Tas tiek raksturots kā neparastu, intīmu un daudzpusīgu sajūtu muzikāls apkopojums. 13 dziesmās mūziķis meklē saikni ar dabu, sevi, citiem un novērtē gadu gaitā piedzīvoto.

"Es ticu, ka attiecības ar mīļoto cilvēku rada jaunu visumu. Albums ir pilns sirsnīgu un nepiespiestu sarunu. Runa gan nav par indivīdiem, bet par jūtām un mīlestības jēdzienu," stāsta RY X. Jaunie darbi atspoguļo viņa paša kā mākslinieka uztveri par sevi, kurš ar katru gadu nemitīgi mācās, aug un rada arvien vairāk skaistuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!