Foto: Publicitātes foto

Rīgā, mākslas galerijā "Noass" 25. septembrī koncertu sniegs Igaunijas instrumentālās ģitārmūzikas kolektīvs "Wolfredt".

Kā "Delfi" informē organizatori, "Wolfredt" ir mūzikas apvienība no Tallinas, kura šogad svin pastāvēšanas desmitgadi. Sākotnēji tā radusies kā grupas līdera, ģitārista un dziesmu autora, pazīstamo deviņdesmito gadu kolektīvu "Pia Fraus" un "Dreamphish" dalībnieka Margusa Volpreta (Margus Voolpriit) soloprojekts, koncertos aicinot talkā pavadošo grupu un savus domubiedrus, tomēr gadu gaitā pāraugusi par pilnasinīgu kvartetu.

"Wolfredt" savā mūzikā apvieno postrock, shoegaze un elektroniskās mūzikas estētiskos elementus, veidojot savu muzikālo rokrakstu un izpelnoties salīdzinājumus ar "Russian Circles", "We Lost the Sea" un "Caspian" daiļradi. Mūziķi snieguši koncertus Baltijas valstīs un Krievijā, piesaistot daudzu klausītāju un profesionāļu atzinību.

Pagājušā gada septembrī klajā nāca "Wolfredt" jaunākais studijas albums "Tides", kuru izdeva tādas pazīstamas ierakstu kompānijas kā "Moment of Collapse Records" (Vācija) un "Somewherecold Record" (ASV). Tā priekšteči, albumi "Lullabies to Vilhelmine" un "Neverno", izdoti Igaunijas ierakstu izdevniecības "Seksound" paspārnē.

Koncerta īpašie viesi būs elektroniskās mūzikas duets "Āres" no Salacgrīvas.

Ieeja koncertā ar sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai arī pārslimošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!