Foto: Publicitātes attēls
Ar koncertu Zirgu ielas koncertzālē Rīgā 13. novembrī Latvijā atgriezīsies improvizētās džeza mūzikas trio "The Necks" no Austrālijas.

"The Necks" šogad atzīmē savas pastāvēšanas trīsdesmitgadi, tādēļ pianists Kriss Eibrahamss (Chris Abrahams), kontrabasists Loids Svantons (Lloyd Swanton) un bundzinieks Tonijs Baks (Tony Buck) rudenī sniegs vairākus koncertus Eiropā. Ar citiem nesalīdzināmais trio, kuru grupas "Swans" līderis Maikls Džīra (Michael Gira) sauc par dieviem, kopš 1986. gada nav nospēlējuši divus vienādus koncertus – mūziķi katru reizi uz skatuves kāpj bez iepriekšējas nojausmas vai vienošanās par priekšnesumu.

"The Necks" ir izdevuši 18 albumus, no kuriem pēdējais – "Vertigo" – klajā nāca pagājušogad. Trijotne sadarbojusies ar M. Džīru, Braienu Īno, Evanu Pārkeru, Leo Eibrahamsu un daudziem citiem.

Koncerts novembrī Rīgā būs mūziķu atgriešanās Latvijā. 2013. gada oktobra nogalē viņi pirmoreiz viesojās mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālā "Zemlika" Durbē. Tāpēc arī gaidāmais divdaļīgais koncerts ir daļa jau iepriekš iesāktās neregulāro koncertu sērijas "Zemlika atgādina…", kad pēc pirmās tikšanās festivālā Durbē mūziķi un to kolektīvi atgriežas Latvijās ar solo koncertiem.

Biļetes uz koncertu 13. novembrī Zirgu ielas koncertzālē Rīgā (Kaļķu ielā 11) nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā "Bezrindas.lv". Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!