Foto: Publicitātes foto
Rīgā, Lielajā ģildē, 30. oktobrī uzstāsies jazz/funk/fusion kvartets "Steve Smith and Vital Information"ar pazīstamo bundzinieku Stīvu Smitu priekšgalā, portālu ”Delfi” informē koncerta organizatori ”Trade Hub Productions”.

Kvartets Rīgas klausītājiem piedāvās savu jauno programmu ”Live! One Great Night”, kas jau nodēvētas par ”muzikālām dzīrēm patiesiem džeza cienītājiem”. Grupa spēlē ritmisku funk mūziku, sinkopētus ritmus, nopietnu svingu, kā arī improvizē ar austrumu muzikālajām vadlīnijām.

Mūziķis un festivāla ”Saulkrasti Jazz” dibinātājs un mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis runājot par Stīvu Smitu, teic: "viņš pašlaik ir viens no kompetentākajiem un varošākajiem sitaminstrumentu speciālistiem pasaulē. Izmantot šo iespēju un ieraudzīt viņu klātienē katram ir liels gods!"

Kvartets "Vital Information" izveidots 1983.gadā, apvienojoties četriem džeza māksliniekiem, kuru līdzšinējā skatuves pieredze ļāva runāt par jaunas džeza supergrupas dzimšanu. Grupas pazīstamākais dalībnieks ir bundzinieks Stīvs Smits (Steve Smith), kurš pirms "Vital Information" muzicējis tādās apvienībās kā "Journey" un "Focus", sadarbojies ar džeza vijolnieku Žanu Luku Pontī (Jean Luc Ponty) un daudziem citiem visdažādākā muzikālā spektra māksliniekiem, starp kuriem kā pazīstamākie minami Rendijs Brekers (Randy Brecker), Alans Holdsvorts (Alan Holdsworth), Stenlijs Klārks (Stanley Clarke), Dvīzils Zapa (Dweezil Zappa), Andrea Bočelli (Andrea Bocelli), Y&T, Meraija Kerija (Mariah Carey) un Braiens Edamss (Bryan Adams).

Paralēli muzicēšanai "Vital Information" Smits kopš 1986. gada ir iesaistījies arī citā džeza supergrupā - "Steps Ahed".

Laika posmā no 1987. līdz 1991.gadam respektablā bundzinieku žurnāla "Modern Drummer" aptaujā Smits piecus gadus pēc kārtas atzīts par labāko bundzinieku, 2001.gadā šī paša žurnāla aptaujā viņš tika ierindots starp 25 visu laiku labākajiem bundziniekiem, savukārt gadu vēlāk viņš tika uzņemts žurnāla slavas zālē. Šogad Smits ir atzīts par vislabāko fusion bundzinieku.

Savas pastāvēšanas laikā "Vital Information" izdevusi četrpadsmit albumus, no kuriem pēdējais ir 2012.gadā iznākušais "Live, One Great Night".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās ”Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!