Foto: Publicitātes foto
Klubā "First Mir" zālē 30. aprīlī notiks populārās ukraiņu rokgrupas "Druha Rika" labdarības koncerts, kurā tiks vākti ziedojumi Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Grupa Rīgā viesosies Eiropas turnejas "Kas, ja ne mēs?" ietvaros. Visi ienākumi no uzstāšanas tiks novirzīti Krievijas federācijas karadarbības Ukrainā upuru atbalstam un Ukrainas bruņotajiem spēkiem, portālu "Delfi" informē organizatori.

Kā norādā koncerta rīkotāji, grupa "Druha Rika" jau vairāk nekā 25 gadus spēlē īstu ukraiņu roku. Viņu dziesmas ir īsti hitu, ko zina visā Ukrainā, raksta organizatori.

Tāpat kā daudzi ukraiņu mākslinieki, sākoties Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, visi grupas mūziķi kļuva par brīvprātīgajiem. Šobrīd viņu galvenais mērķis ir palīdzēt Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Vispirms grupas vokālists Valērijs Harčišins ar savas Facebook lapas palīdzību tikai dažu dienu laikā savāca vienu miljonu grivnu militārajai tehnikai Ukrainas bruņoto spēku vienībai, kurā šobrīd dienē viņa brālis. Šai labdarības iniciatīvai sekoja tiešsaistes koncerts "Mariupole", pateicoties kuram izdevās savākt vēl 600 tūkstošus grivnu.


Tagad mūziķi devušies Eiropas turnejā, lai turpinātu līdzekļu vākšanu. Arī grupas līdera vecākais dēls, tāpat kā viņa brālis, Ukrainas bruņoto spēku sastāvā aizstāv Ukrainas brīvību. Grupa koncertēs Viļņā, Tallinā, Prāgā un Brno.

Valērijs Harčišins stāsta: "Mēs izmantojam katru iespēju, lai rīkotu uzstāšanās tur, kur tas ir iespējams. Mēs saņēmām vienreizēju izceļošanas atļauju un garantējām atgriešanos pēc turnejas beigām. Mūsu mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk naudas, lai palīdzētu ukraiņiem un Ukrainas bruņotajiem spēkiem un tādējādi pietuvinātu Ukrainas uzvaru pār krievijas okupantiem."

Kā norāda koncerta rīkotāji, visiem ukraiņiem, kuri bija spiesti pamest savas mājas kara dēļ, ieeja koncertā būs bez maksas. Lai to izdarītu, pasē jābūt atbilstošam zīmogam par robežas šķēršošanu pēc 24. februāra. Lai apmeklētu koncertu, iepriekš ir nepieciešams aizpildīt veidlapu saitē un jāveic
ziedojums Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Informācija par biļetēm un ziedošanas iespēju atrodama grupas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!