Foto: Publicitātes foto
Britu grupa "Kaiser Chiefs" jau otrdien ierodas Rīgā, lai trešdien, 12. oktobrī, jaunajā koncertzālē "Palladium" sniegtu savu pirmo koncertu Baltijas valstīs, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Positivus Music".

Ar koncertu Rīgā "Kaiser Chiefs" pēc vasaras festivāliem atsāk savu pasaules koncertturneju. Biļetes uz koncertu par 21 latu vēl pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un internetā, un būs nopērkamas arī pie ieejas.

Pirms ierašanās Rīgā "Kaiser Chiefs" ir snieguši vairākas intervijas Latvijas medijiem. Grupa, kurai raksturīgi aktīvi skatuves šovi un ekspresīvas uzstāšanās, atklāj, ka katrs koncerts ir atšķirīgs. Mūziķiem patīk būt spontāniem, tomēr viņi sola, ka Rīgā tiks spēlēti gan vecie labie hīti, gan dziesmas no jaunākā studijas albuma.

"Kaiser Chiefs" līdz šim nav koncertējuši Baltijā, taču ir dzirdējuši labas atsauksmes par Baltijas lielāko mūzikas festivālu - "Positivus". "Kaiser Chiefs" koncertu iesildīs pašmāju apvienība "Bērnības Milicija", kas uz skatuves kāps plkst.20:00. Savukārt "Kaiser Chiefs" uzstāšanos sākts plkst.21:00.

Anglijas ziemeļu pilsētā Līdsā dibinātās grupas debijas albums "Employment" klajā nāca 2005. gadā, sagādājot "Kaiser Chiefs" trīs prestižas "Brit Awards" mūzikas balvas, kā arī nomināciju "Mercury" mūzikas balvai par gada labāko albumu Lielbritānijā un Īrijā. Singls "I Predict a Riot" kļuva par vienu no labāk zināmajām un "Kaiser Chiefs" visspilgtāk raksturojošajām dziesmām, kuru Eiropas lielākais mūzikas izdevums NME ierindojis visu laiku lieliskāko "indie himnu" topā.

Otrais albums "Yours Truly, Angry Mob" (2007) sasniedza Apvienotās Karalistes albumu topa virsotni un singls "Ruby" iekļuva topu pirmajās vietās visā pasaulē. Pēc trešā albuma "Off with Their Heads" (2008) izdošanas, vērienīgas koncerttūres un dalības festivālos "Kaiser Chiefs" nolēma ieturēt pauzi savā radošajā darbībā, lai atpūstos un sakopotu spēkus jaunam cēlienam.

Pēc trīs gadu pārtraukuma "Kaiser Chiefs" šogad atgriezās aktīvajā koncertu dzīvē un izdeva ceturto studijas albumu "The Future Is Medieval".

Koncertzāle "Palladium Rīga" atrodas Marijas ielā 21, ieeja no Pērses ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!