Foto: Reuters/Scanpix
"Arēnā Rīga" 14 jūnijā uzstāsies bijušais grupas "The Beatles" dalībnieks Ringo Stārs, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".

Informāciju par koncertu portālam "Delfi" apstiprināja arī pasākuma rīkotāji no "Makroconcert".

Uz "Arēna Rīga" skatuves kāps kopā ar savu kolektīvu "All Starr Band". Koncertos mūziķis izpilda "The Beatles" un savus hitus.

1970.gadā Ringo aizsāka solo karjeru, un šo 40 gadu laikā viņš ierakstījis un izdevis 16 studijas albumus, īpašu popularitātes vilni sasniedzot deviņdesmitajos gados pēc "All Starr Band" nodibināšanas un došanās plašās pasaules koncerttūrēs. Šai grupai laika gaitā sastāvs mainījies vairāk kā desmit reižu, taču vienmēr tās dalībnieki ir bijuši augsta līmeņa profesionāļi – kopā ar Ringo Stāru koncertējis gan Ēriks Kārmens, gan Pols Karaks, gan virkne citu britu un amerikāņu mūzikas zvaigžņu, ikreiz Ringo un "The Beatles" dziesmām piešķirot unikālu skanējumu.

Par "All Starr Band" Ringo stāsta: "Palūkojoties uz visiem cilvēkiem, ko laika gaitā esmu sapulcējis grupā, jāsecina, ka tā ir izcilu un atšķirīgu mūziķu plejāde. Katram no viņiem ir ļoti veiksmīgi solo ieraksti un dziesmas. Koncertos brīžiem priekšplānā esmu es, bet pēc mirkļa jau dodos pie bungām un piespēlēju pārējiem. Mēs vienkārši spēlējam labu mūziku un patīkami pavadām laiku, un tas arī ir galvenais – lieliska mūzika un jautrība!"

Jaunākais Ringo Stāra ieraksts "Y Not" iznācis 2010. gadā.

"Cilvēcīgi Ringo bija pats vienkāršākais un nepretenciozākais no bītliem, un šī pieticība reizēm pārprasti attiecināta arī uz viņa muzikālo varēšanu," par Ringo Stāru saka "The Beatles" mūzikas pazinējs Klāss Vāvere. "Taču gan Džons Lenons, gan Pols Makartnijs atzina, ka Ringo bijis ideālais bītlu bundzinieks, un daudzus viņa spēles paņēmienus un tehnoloģiskos risinājumus vēl šodien izmanto neskaitāmi mūziķi. Pārliecinošu vokālo dotību trūkumu kompensē viņa komiķa talants un omulīgā personība - interesanti, ka pēc bītlu izjukšanas vienu īsu brīdi Ringo bija komerciāli pats veiksmīgākais no visa četrinieka. Viņa solokarjeras muzikālais materiāls ir tāls no mūžības, taču gana vitāls, lai joprojām ļautu viņam spēlēt savu mūža lomu - vecais labais Ringo, kurš dzied par dzelteno zemūdeni. Ne velti viņa nebeidzamās turnejas ir bītlomānu svētki visā pasaulē," pauž Klāss Vāvere.

Informācija par biļešu tirdzniecību un cenām sekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!