Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī "Splendid Palace" 2. decembrī pulksten 19.00 uz lielā ekrāna būs iespēja noskatīties Džakomo Pučīni operas "Bohēma" tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas. Mimī lomā – izcilā soprāna īpašniece, pasaules opernamu zvaigzne Marina Rebeka, portālu "Delfi" informē "Splendid Palace" pārstāvji.

Inscenējuma režisors un scenogrāfs ir pasaules autoritāte, operu un kino režisors Franko Dzefirelli, kura krāšņās filmas (Romeo un Džuljeta, Spītnieces savaldīšana), operfilmas (Traviata) un grandiozie operu iestudējumi jau kļuvuši par klasiku. "Bohēmu" droši var uzskatīt par izcilā mākslinieka spožāko režijas pērli.

"Bohēmā" Pučīni romantiski attēlo bohēmisko Parīzi ar neaizmirstamu mūziku un mīlas stāstu, kas aizsācies vienkāršā ikdienā. Pirmo reizi "Bohēma" tika rādīta Koventgārdenas operā 1897. gadā un kopš tā laika demonstrēta vairāk nekā 500 iestudējumos.

Stāsta varoņi ir četri jauni vīrieši, trūcīgi dzīvojoši mākslinieki. Negaidīti dzejnieka Rūdolfa dzīvē ienāk mīlestība – zīda izšuvēja Mimī. Jau pirmajā tikšanās reizē ir skaidrs, ka Mimī ir nāvējoši slima. Rūdolfs nolemj atkāpties, lai ļautu viņai izrauties no nabadzības. Pēc dažiem mēnešiem mīļotie atkal ir kopā, un Mimī mirst mīlošā Rūdolfa rokās.

Marina Rebeka stāsta: "Šoreiz es ļoti, ļoti gaidu šo iestudējumu. Pirmkārt, šis ir skaists, klasisks iestudējums vienā no maniem mīļākajiem operteātriem, un šī būs leģendārā Franko Dzefirelli produkcija. Otrkārt, šī būs kārtējā sadarbība ar maniem draugiem, kuru starpā ir diriģente Speranca Skapuči, ar kuru mēs veidojām koncertu Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" un daudzkārt esam sadarbojušās dažādos muzikālos projektos. Tāpat man atkal prieks satikt uz skatuves savu draugu Benžamēnu Bernhaimu, ar kuru kopā debitējām "Faustā" Rīgā – burvīgā Aika Karapetjana iestudējumā.

Mimī, kas ir ļoti jauka, mīlīga un arī naiva meitene, ir viena no manām mīļākām lomām. Šis ir stāsts par nabaga jauniešiem un viņu mīlestību romantiskajā Parīzē. Ceru, ka visiem patiks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!