Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2017. gada 7. janvārī plkst. 18.00 Rīgas Mākslas un Mediju tehnikumā, Jūrmalas gatvē 96, notiks Rīgas Latviešu biedrības (RLB) kamerkora "Austrums" 30 gadu jubilejas koncerts "Ceļš". Koncerts būs muzikāls ceļojums kora trīs dekāžu radošajā darbībā un vienlaikus – mēģinājums ielūkoties nākotnē, ļaujot saskatīt jaunas iespējas un izaicinājumus.

Kora jubilejai par godu tiks pirmatskaņots komponista Andreja Selicka jaundarbs ar Teodora Zeiferta dzeju "Saule Austrumos", kas ar Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atbalstu pasūtināts tieši šim notikumam. Koncertā piedalās instrumentālais ansamblis Alda Liepiņa vadībā, solisti Anete Viļuma, Annija Kristiāna Ādamsone, Maksims Ļaščenko, diriģenti Artūrs Švarcbahs, Vilhelms Georgs Vācietis, kora mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts.

Mūžīgs ceļojums mūzikā – tā varētu raksturot RLB kamerkora "Austrums" radošo gaisotni, kas ne tikai iedvesmojusi tā dalībniekus katrai uzstāšanās reizei, bet radusi saikni arī starp jau vairākām šī kolektīva dziedātāju paaudzēm. Kopīgi garīgo vērtību un jaunu muzikālās izteiksmes līdzekļu meklējumi ir tas, kas domubiedriem ļāvis kaut uz mirkli savā ceļojumā ieraut arī klausītājus.

"Austrums" dibināts 1987. gadā, tā radošā kolektīva pamatsastāvā ir 35 dziedātāji vecumā no 16 – 45 gadiem, un kopš pirmsākumiem kora mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts.

Koris savā 30 gadu pastāvēšanas vēsturē uzkrājis nenovērtējamu starptautisko pieredzi kā festivālos, tā konkursos, plūcot laurus dažādās Eiropas valstīs, tostarp Nīderlandē, Šveicē un Ungārijā. Tikpat nozīmīga koristiem ir uzstāšanās pašu mājās – koncerti tiek rīkoti gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos, savus klausītājus uz tikšanos aicinot lielākoties vietējās baznīcās. Arī ārvalstīs līdzās latviskās kora kultūras tradīciju prezentēšanai "Austruma" repertuārs, kura izvēlē aktīvi iesaistījušies paši dziedātāji, nekad neiztiek bez sakrālās mūzikas.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!