Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 26. maijā, koncertzālē "Lielais dzintars", Liepājā, un sestdien, 27. maijā, koncertāle "Palladium" Rīgā uzstāsies ukraiņu pasaules mūzikas grupa "DakhaBrakha".

"DakhaBrakha" ir viena no slavenākajām grupām no Ukrainas. Nereti tā tiek dēvēta par ukraiņu kultūras vēstniekiem pasaulē. "DakhaBrakha" ir spēlējusi lielākajās Eiropas, Āzijas un Amerikas koncertzālēs, kā arī populārās mūzikas festivālos, tostarp leģendārajā Glastonberijā.

Grupa darbojas kopš 2004. gada un savā mūzikā ukraiņu folkloras un teātra mantojumu sapludina ar mūsdienu kultūras pulsu. "DakhaBrakha" muzicē stilā, ko paši grupas dalībnieki nodēvējuši par "etnohaosu", tas apvieno tradicionālo ukraiņu tautasdziesmu ietekmi ar eksperimentālām improvizācijām, kuru saknes meklējamas no Āfrikas līdz pat Austrālijas tautu mūzikai.

"Šai tūrei nebūs īpašu iezīmju, tikai objektīva realitāte, atgādinot par karu Ukrainā un sakot paldies par atbalstu un solidaritāti," kodolīgi gaidāmo koncertu ieskicē "DakhaBrakha".

"Grupas koncertus esmu apmeklējusi vairākkārt. Koncertos vienmēr jūtams milzīgs patriotisms un iestāšanās par savu zemi, par Ukrainas tradīcijām un mūziku. Katra uzstāšanās reize ir piedzīvojums, kas bagātina. Un arī ikdienā "DakhaBrakha" mūzika skan manā pleilistē," saka mūziķe Katrīna Dimanta.

Grupas sastāvā spēlē Marko Halanevičs – vokāls, darbuka, tabla, didžeridū, akordeons, Irina Kovaļenko – vokāls, džembe, basbungas, akordeons, sitamie instrumenti, bugaja, klavieres, Olena Cibuļska – vokāls, basbungas, sitamie instrumenti, Ņina Gareņecka – vokāls, čells, basbungas. Ansambļa mākslinieciskais vadītājs un aizsācējs ir avangarda režisors Vladislavs Troickis, pateicoties kuram "Dakha Brakha" priekšnesumi ir tik vizuāli krāšņi.

Biļetes uz "DakhaBrakha" koncertu Liepājā nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!