Foto: Publicitātes foto

2022. gada 18. martā koncertzālē "Palladium" pirmo reizi viesosies Losandželosas alternatīvā R&B grupa "Moonchild", kuras sastāvā ir latviešu mūziķis Andris Matsons (Andris Mattson).

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Positivus Music", Losandželosas trio "Moonchild" sastāvā muzicē Ambera Navrana (Amber Navran), Maks Briks (Max Bryk) un arī latviešu multiinstrumentālists, komponists, aranžētājs un producents Andris Matsons, kurš ir ieguvis ievērojamu atzinību soulmūzikas, R&B un džeza mūzikas jomā.

"Moonchild" muzikālo darbību uzsāka, pateicoties solistes Amberas Navranas EP "Speak Up", kas tapa vēl studiju laikos. Toreiz, dodoties albuma prezentācijas turnejā ASV, Amber uzrunāja savus nu jau grupas biedrus doties līdzi. Turnejas laikā mūziķi atklāja, ka viņus saista ļoti līdzīga muzikālā gaume un rezultātā tika izveidota grupa. Sākotnēji trio pievērsies džeza un soulmūzikas žanram, bet 10 gadu pastāvēšanas laikā, meklējot jaunus muzikālās izteiksmes līdzekļus un muzikālās ietekmes, tie ir nonākuši līdz mūzikai, ko vistuvāk iespējams raksturot kā alternatīvo R&B.

"Moonchild" iemieso sarežģītas, progresīvas mūzikas sajaukumu ar klasisku, mierīgu skanējumu, vēsta koncerta organizatori. 2021. gada novembrī grupa izdos albumu "Starfruit", ko paši sauc par savu jubilejas ierakstu.

"Desmit gadu laikā, kas pavadīti kopā, strādājot un augot, viņu jaunais albums "Starfruit" attaino trio cieņu, muzikālo sapratni un mīlestību gan vienam pret otru, gan arī pret viesmmāksliniekiem, kuri piedalījušies albuma tapšanā," par jauno ierastu vēsta koncerta rīkotāji.

Albuma tapšanā piedalījušies tādi viesmākslinieki kā Lala Hataveja (Lalah Hathaway), Aleksa Ailija (Alex Isley), "Tank and The Bangas", "Rapsody", Ill Camille, Mumu Fresh, Šantai Kena (Chantae Cann) un Džošs Džonsons (Josh Johnson). "Starfruit" ir grupas piektais studijas albums.

"Moonchild" dalībnieki ir sadarbojušies un devušies koncertturnejās ar tādiem zināmiem māksliniekiem kā Kamasi Vašingtons (Kamasi Washington), Stīvijs Vonders (Stevie Wonder), "The Internet", Džila Skota (Jill Scott) un saņēmuši daudzu džeza mūzikas profesionāļu novērtējumu.

Biļetes uz 18. marta koncertu koncertzālē "Palladium" iespējams iegādāties "Biļešu serviss" kasēs no piektdienas, 5. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!