Foto: Publicitātes foto

6. septembrī gandrīz teātrī "Artelis" Rīgā ar savu vienīgo koncertu Latvijā viesosies elektroniskās popmūzikas duets "Juniors Boys" no Kanādas, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no SKYR.

"Junior Boys" ir 1999. gadā Kanādas Ontario provinces pilsētā Hamiltonā, kur, starp citu, atrodama viena no lielākajām II Pasaules kara laikā emigrējušo latviešu diasporām Ziemeļamerikā, dibināts elektroniskās mūzikas duets.

Kā vēsta koncerta organizatori - ja sākotnēji Džeremijam Grīnspanam (Jeremy Greenspan) un Džonijam Dārkam (Johnny Dark) diez ko neveicās – ierakstu kompānijas noraidīja viņu demo un otrajam tas ar laiku apnika, tad pēc Meta Daidemasa (Matt Didemus) pievienošanās Grīnspanam, ledus tomēr sakustējās. Pēc pirmā EP un draudzības ar mūziķiem "Fennesz" un "Caribou" duetu pamanīja cienījamā izdevniecība "Domino" un turpmākie studijas albumi tikuši izdoti ar tās gādību.

Sakot "elektroniskā mūzika", iespējams, tiek pateikts viss, bet netiek minēti post-punk, disco, techno, R&B, soul, pat dubstep un vēl daudz citu žanru, robežas starp kuriem savos ierakstos nojauc "Junior Boys".

Dueta pēdējo, pagājušogad izdoto albumu "It's All True" vislielākajā mērā ietekmējusi pagājušā gadsmita amerikāņu kino leģenda Orsons Velss (Orson Welles), īpaši viņa pēdēja filma "F for Fake" ("Viltots sākas ar "V""). Proti, daļēji dokumentālā filma par mākslas darbu viltošanu uzrunāja Grīnspanu pēc tam, kad mūziķu mazpazīstmajam kanādiešu animatoram Normenam Maklārenam (Norman McLaren) veltītais albums "Begone Dull Care" cilvēkus pietiekami "nepavilka".

""F for Fake" daudzējādā ziņā ir ciniska filma par mākslu kā zīmolvedību un dažādu drumslu kopumu, un nevis par mākslu kā tādu, cilvēku pašizpausmes veidu. Tā es domāju arī par mūzikas industriju. Laikā, kad izdevām "Begone Dull Care" mūzikas tirgvedības stratēģijas un virālie klipi bija kļuvuši tikpat svarīgi, cik pati mūzika. Tas nogurdināja. Jo vairāk interesējos un lasīju par Velsu, jo vairāk viņš mani fascinēja," savulaik skaidrojis Grīnspans.

Papildinot aizraušanos ar Velsu ar vairākiem ceļojumiem uz Āziju, tapa "It's All True" – provokatīvs, dusmīgs un reizē samierinošs ieraksts, kura nosaukums aizlienēts no Velsa nekad neuzņemtās filmas.

Šķiet, pēdējo sešu gadu laikā nav iespējams nosaukt kontinentu vai kādu no pasaules lielajiem festivāliem, kuros "Junior Boys" nebūtu uzstājušies. Arī gaidāmās Eiropas turnejas laikā mūziķi lielākoties muzicēs dažādos festivālos – "Green Man Festival" Lielbritānijā, "Electric Picnic Festival" Īrija, "Perfect Sounds Forever" Norvēģijā, Berlīnes festivālā un vairākos citos.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē "Bezrindas.lv". Šobrīd pieejams ierobežots skaits biļešu par septiņiem latiem, bet, tuvojoties koncertam, tās kļūs dārgākas. Uz koncertu tiek tirgotas stāvvietu biļetes un to skaits ir stingri ierobežots, uzsver koncerta organizatori. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!