Foto: Publicitātes foto

23. janvārī Rīgā klubā "Depo" uzstāsies beļģu elektroniskās mūzikas veterāna Erika Van Vonterhema solo projekts "Monolith".

"Autors kopš astoņdesmitajiem gadiem līdz ar dalību vairākās grupās un projektos ielicis pamatīgu artavu dažādu elektroniskās mūzikas novirzienu attīstībā. Kā piemērus var minēt minimālā jaunā viļņa mūzikas grupu "Absolute Body Control", EBM pionierus "Klinik" un "Insekt", kā arī trokšņu ritmu projektu "Sonar", no kā visi ir uzskatāmi par savu žanru klasiku," stāsta koncerta rīkotāji.

Februārī projektam gaidāma jauna plate ar nosaukumu "Time Running Out", ko izdos "Sonic Groove".

""Monolith" skanējumu var raksturot kā industrial, techno un electro mūzikas krustojumu, kur smagnēji un mehāniski ritmi mijās ar spēcīgām basa līnijām un sintētiskiem trokšņiem, nereti iejaucot frāzes no pasaules mūzikas. Projekta mūziku publicējušas "Daft Records", "Sonic Groove", "Hands", "Alfa Matrix" un citas izdevniecības, kur kopš tā izveides 1997. gadā realizēti 9 projekta albumi un vairāki EP," stāsta pasākuma organizaori.

"Monolith" koncertu iesildīs pašmāju apvienība "Hezzel". 2014. gadā klajā laists tās albums "Exposure", ko izdevis populārais vācu leibls "Hands".

Biļetes būs nopērkamas klubā pasākuma dienā. Ar flaijeri ieeja lētāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!