Rīgā, koncertzālē "Palladium" 17. janvārī, uzstāsies talantīgais vācu tehno mūzikas producents un dīdžejs Pauls Kalkbreners (Paul Kalkbrenner), kas jau gandrīz 20 gadu garumā darbojas šajā mūzikas žanrā. Rīgā mūziķis viesosies jaunākā albuma "Parts Of Life" koncertturnejas ietvaros, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "L Tips Agency".

"Palladium" durvis 17. janvārī tiks vērtas pulksten 19.00, no pulksten 20.00 varēs noskatīties īpaši dīdžejam un viņa karjerai veltītu filmu, bet no pulksten 20.30 sāksies paša Paula Kalkbrenera uzstāšanās.

Ar astoņiem studijas albumiem un vairāk nekā 2,4 miljoniem "Facebook" sekotāju Kalkbreners ir viena no mūsdienu tehno superzvaigznēm. Plašākai auditorijai noteikti pazīstams viņa singls "Sky and Sand".

Pauls Kalkbreners piedzima Austrumvācijā, tāpēc Berlīnes mūra sabrukšana kļuva par nozīmīgu pagrieziena punktu viņa dzīvē. Kopš 1992. gada viņš kopā ar draugu dīdžejoja Berlīnes klubos, bet 1999. gadā jau klajā nāca Paula paša radītās kompozīcijas.

Atšķirībā no tā laika tradicionāli monotonā un drūmā tehno, viņa sacerējumi bija daudz melodiskāki, piepildīti ar siltumu un gaišumu. Vienlaikus tie joprojām ir tik piesātināti ar enerģiju, ka spēj aiznest klausītāju prom no ikdienas rutīnas un ļauj sajust mākslas klātesamību, ekstāzi, cerību un mīlestību.

Jaunākais albums "Parts Of Life" (2018) pēc paša mākslinieka teiktā, esot: "[..] vispersoniskākais un atklātākais sacerējums", ko viņš līdz šim radījis. Šis ieraksts nācis klajā vairāk nekā 10 gadus pēc Paula dubultplatīna statusu ieguvušā minialbuma "Berlin Calling".

Par saviem priekšnesumiem Kalkbreners atklāj: "Katru reizi uzstājoties, es būtībā aranžēju savas dziesmas no jauna. Tas salīdzināms ar mirkli pirms ieraksta sākuma, kad viss ir sagatavots. Atrodoties uz skatuves, es aranžēju dziesmas visos to elementos dzīvajā. Tāpēc mani seti nekad nevar būt vienādi, pat ja spēlēju vienu un to pašu dziesmu secību vairākkārt."

Zīmīgi, ka Eiropas populārākajā deju mūzikas festivālā "Tomorrowland" Pauls Kalkbreners bija pirmais tehno mūzikas pārstāvis, kas kāpis uz festivāla galvenās skatuves un jau pēc gada tika aicināts atgriezties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!