Foto: Publicitātes foto
Mūzikas namā "Daile" 2. novembrī uzstāsies virtuozais bundzinieks Terijs Bozio (Terry Bozzio). Viņa solo programma tiks prezentēta kā muzikāla izrāde, kas pēta sitaminstrumentu muzikālo iespēju robežas. Koncerts notiks programmā "Art Of Riga Jazz", ko rīko festivāls "Rīgas ritmi".

Koncerta apmeklētājiem, pirmo reizi Latvijā, tiek piedāvāta unikāla iespēja iepazīties ar lielāko sitamo instrumentu setu pasaulē.

Terijs Bozio ir bijis leģendārā amerikāņu komponista, ģitārista, producenta un kino režisora Frenka Zappas (Frank Zappa) pavadošā sastāva dalībnieks.

2013. gadā mūziķis ierindots žurnāla "Rolling Stone" 100 visu laiku labāko bundzinieku saraksta piektajā vietā. Tāpat viņš ierindots "Esquire Magazines "Ten Craziest Drummers Ever" (Desmit visu laiku dullākie bundzinieki) topa devītajā vietā.

Terijs Bozio bijis new wave grupas "Missing Persons" dibinātājs un dalībnieks Piedalījies pasaulslavenās rokgrupas "Korn" astotajā studijas albuma ierakstā.

Viņš pazīstams ar savu unikālo pieeju bungu setam kā veselam orķestrim. Bozio attīstījis savu solo sitamo instrumentu unikālo koncepciju, kas šodien novesta līdz absolūtai pilnībai. Kā uzsver koncerta rīkotāji Terijs Bozzio ir vienīgais, kurš ar sitamajiem instrumentiem var spēlēt melodiju, līdzīgi, kā klavierēm.

¬"Art Of Riga Jazz" ir mūzikas gardēžiem paredzēta koncertu sērija, programmā piedāvājot unikālus koncertus un meistarklases, ar māksliniekiem, kuri Latvijā līdz šim nav viesojušies. Pagājušajā gadā apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar Bilu Luarensu (Bill Laurance), Kritstīni Asbjirnsenu (Kristin Asbjornsen) un Laionelu Luki (Lainel Loueke).

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!