Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" šī gada 13. novembrī uzstāsies zviedru smagā metāla grupa "In Flames". Šajā koncertā gaidāma īpaši bagātīga iesidlītāju un īpašo viesu programma – uzstāsies grupas "At The Gates", "Imminence" un "Orbit Culture".

"In Flames" un "At The Gates" uzskatāmi par pionieriem melodiskā smagā metāla žanrā, kas dēvēts arī par Gēteborgas skaņu, šādu nosaukumu iegūstot no abu grupu izcelsmes pilsētas — Gēteborgas, raksta koncerta rīkotāji no FBI. Savukārt "Imminence", kuri zināmi ar unikālo smagā metāla un vijoļu mūzikas sintēzi, ar jaunāko albumu 2021. gadā laida klajā savu jaunāko albumu "Heaven In Hiding", stiprinot savu atpazīstamību. Atšķirīgu skanējumu zviedru smagā metāla mūzikas koncertā ieviesīs "Orbit Culture", kas oriģināli ir cēlusies Zviedrijā, tomēr nepieder ne Gēteborgas, ne Stokholmas metāla kopienai. Grupa spēlē melodisku "death metal" un ir izdevusi trīs studijas albumus.

Kā norāda koncerta rīkotāji, "In Flames" ir nemainīgi patiesa savai muzikālajai vīzijai. 2022. gada jūnijā grupa publicēja savu jaunāko dziesmu "State of a Slow Decay", lai atzīmētu līguma pārrakstīšanu ar grupas pārstāvošo leiblu "Nuclear Blast Records", paplašinot savu sadarbību globālā līmenī. Grupa norāda, ka dziesma ir kā oficiāls paziņojums, kas ietver visu, kas tai ir svēts, vienlaikus kalpojot par apliecinājumu "In Flames" pagātnei, tagadnei un nākotnei.

Kopš apvienības dibināšanas 1990. gadā, Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, leģendārie metālisti ir devušies daudzās pasaules koncertturnejās un kalpojuši par iedvesmu mūsdienu lielākajām metāla apvienībām, paralēli nemitīgi attīstot un pilnveidojot savu unikālo skanējumu. "Ar miljoniem pārdotu ierakstu un pasaules mēroga fanu bāzi, In Flames pierādījuši sevi kā neapturamus smagās mūzikas smagsvarus," raksta koncerta rīkotāji no FBI.

"In Flames" diskogrāfijas sarakstā ietilpst trīs EP izdevumi, divi koncertu ierakstu DVD, kā arī trīspadsmit studijas albumi no kuriem jaunākais "I, The Mask" izdots 2019. gadā. "In Flames" trīs reize tikuši nominēti "Grammis" balvām ("Grammy" balvas zviedru ekvivalents), iegūstot divas no tām - grupas albumi "Soundtrack to Your Escape" (2004) un "Come Clarity" (2006) tikuši atzīti par labākajiem ierakstiem smagā roka un metāla kategorijā.

Biļetes uz zviedru smagā metāla koncertu būs nopērkamas no 5. augusta pulksten 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!