Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 29. novembrī, pulksten 19.00, koncertzālē "Spīķeri" uzstāsies akustiskās ģitārspēles virtuozs Luka Strikanjoli (Luca Stricagnoli), portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Luka Strikanjoli ir dzimis 1991. gadā Varēzē, Itālijas ziemeļos. Jau kopš bērnības izrādīdams stipru vēlmi spēlēt ģitāru, viņš 10 gadu vecumā skolojās privātstundās. Vēlāk Luku aizvien vairāk sāka piesaistīt ģitārspēles netradicionālās tehnikas, viņš daudz eksperimentēja ar instrumentu, izmēģinot to saspēlē ar citiem. Luka Strikanjoli ātri guva panākumus un tika pamanīts. Viņš uzvarēja dažādos jauno talantu šovos, bet 22 gadu vecumā kļuva par vienu no pirmajiem jaunajiem Itālijas ģitāristiem, kuram pievērsa uzmanību pazīstamais amerikāņu ģitāru zīmols "CandyCat Records".

Īsts izrāviens notika 2015. gada februārī, kad Luka laida klajā savu versiju populārajam "AC/DC" hitam "Thunderstruck". Mēneša laikā skaņdarba skatījumu skaits vietnē "YouTube" sasniedza divarpus miljonus, bet "Facebook" – četrus miljonus. Tā paša gada septembrī Luka devās pirmajā koncerttūrē pa Lielbritāniju un kļuva par visvairāk apspriesto ģitāristu vispasaules ģitārspēles forumā "London Acoustic Guitar Show 2015". Uzreiz tūlīt viņš saņēma aicinājumu uz otro tūri 2016. gada janvārī.

2015. gada oktobrī notika Lukas pirmā koncerttūre pa Krieviju, kur mūziķi sagaidīja pilnībā izpārdoti koncerti lielajos spēles laukumos un aicinājums uz atkārtotu turneju 2016. gada martā un novembrī. Savukārt 2015. gada oktobrī "CandyRat rec." paspārnē iznāca Lukas Strikanjoli pirmais albums. 2015. gadu Luka noslēdza ar viesizrādēm Vācijā, bet 2016. gadā viņu gaidīja Meksika, ASV un Kanāda, viesizrāžu tūre pa Ķīnu, Skandināvija un slavenais "Virtuozu festivāls" ("Virtuosos Festival") Reinjonas salā.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!