Foto: Publicitātes foto

Vecrīgas klubā "Nabaklab" otrdien, 11. decembrī uzstāsies leģendārā pankroka grupa "Sham 69" no Lielbritānijas, portālu "Delfi" informē kluba pārstāvis Edgars Āboliņš.

Grupu "Sham 69" noteikti var dēvēt par vienu no nozīmīgākajiem pankroka virzītājspēkiem pasaulē un septiņdesmito gadu "oi" un "streetpunk" žanru lielākajiem iedvesmas avotiem.

Radusies 1976. gadā Lielbritānijā, Heršemā, apvienība 1978. gadā izdeva vairākus singlus – "Borstal Breakout", "Angels With Dirty Faces" un "If the Kids are United", kuri mūsdienās ir kļuvuši par pankroka himnām. "Sham 69", piedzīvojot vairākas sastāva maiņas, ir aktīvi vēl joprojām, līdz šim izdodot vairāk kā desmit studijas albumus, kā arī singlus un izlases.

2006. gadā, pateicoties aktīvajam "Virgin Radio" klausītāju balsojumam, grupa "Sham 69" tika lūgta sacerēt atbalsta dziesmu Anglijas futbola izlasei tās dalībā FIFA Pasaules čempionātā. Rezultātā tapa pārveidotā dziesmas "Hurry up Harry" versija, kas ierindojās Lielbritānijas "Top 40" desmitajā vietā, un kļuva par veiksmīgāko "Sham 69" hitu 26 grupas pastāvēšanas gadu laikā.

Latvijā "Sham 69" viesosies trešo reizi, taču šis būs pirmais grupas koncerts Rīgā.

"Nabaklab" trodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, koncerta sākums paredzēts plkst. 21:00. Biļetes sākot ar 23. novembri pieejamas visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!