Foto: F64

Ar diviem krāšņiem koncertiem 2. un 7. jūlijā Rīgas Doms atkal aicina klausītājus uz tikšanos klātienē.

Kā "Delfi" informē Rīgas Doma mūzikas direktors un ērģelnieks Aigars Reinis, klātienes koncertus aizsāks starptautiski atzītais vācu ērģelnieks Gereons Krāforsts (Gereon Krahforst). Koncerts notiks 2. jūlija vakarā pulksten 19.00.

"Apmeklētājiem būs ļauts piedzīvot patiesi vienreizēju ceļojumu mūzikā – ērģeļu improvizāciju dažādos stilos visa koncerta garumā. Neko nav iespējams atkārtot, viss tiek radīts tikai te un tagad. Improvizācijas Georga Frīdriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta un Ferenca Lista stilā, kā arī mirkļa idejas par tikko māksliniekam iedotu korāļa melodiju," raksta Reinis.

Savukārt 7. jūlija vakarā, pulksten 19 jubileju svinēs atzītais senās mūzikas speciālists, JVLMA rektors Guntars Prānis. Koncertprogrammā "Gratias" (Pateicība) aicināti jubilāram tuvi domubiedri un draugi – Ainars Mielavs (balss), Ieva Nīmane (multiinstrumentāliste), Agnese Egliņa (klavieres) un Guna Šnē (čells) no trio "Art-i-Shock", sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe un ērģelnieks Aigars Reinis, kā arī Guntara Prāņa izlolotais ansamblis "Schola Cantorum Riga". Programmā iekļauti: gregoriskais korālis, improvizācijas, Nikola De Grinjī, Alfrēds Šnitke, Rihards Zaļupe, Ainars Mielavs un kā īpašs pārsteigums tieši šim notikumam radīts Prāņa domubiedra Riharda Dubras jaundarbs "O Sapientia", kas koncertā piedzīvos pirmatskaņojumu.

Kā informē Reinis, sākot ar 3. jūliju tiks atsākti mazie jeb Piccolo koncerti, kas visu vasaru norisināsies trīs reizes nedēļā pulksten 12 ar 20 minūšu garu koncertprogrammu plašai auditorijai. Savukārt veselu mēnesi no 14. jūlija līdz 13. augustam notiks nu jau 34. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Rīgas Doms 2021", kur varēsim dzirdēt gan pašmāju izcilākos māksliniekus, gan ārvalstu starptautiski atzītus ērģelniekus.

Ieeja koncertos atbilstoši aktuālajiem valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem. Šobrīd nepieciešams personu apliecinošs dokuments un derīgs Covid 19 sertifikāts – vakcinētajiem, pārslimojušajiem, pēdējās 48 stundās veikts Covid-19 tests vai pēdējās sešās stundās veikts ātrais antigēna Covid-19 tests. Organizatori lūdz būt atbildīgiem un ierasties savlaicīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!