Foto: Publicitātes foto

30. aprīlī Rīgas Domā uzstāsies akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis ar koncertprogrammu "Eklektika". Koncerta īpašie viesi – Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", diriģenta Māra Sirmā vadībā, "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, kā arī Renārs Kaupers, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Tik plaša un daudzveidīga ģitāras programma Doma katedrālē vēl nebūs skanējusi. Mākslinieks to plāno piepildīt gan ar senu, gan ar mūsdienīgu mūziku - Bahs un tautas dziesmas, tango un Maikls Džeksons, Emīla Dārziņa melanholiskais valsis. Speciāli Rīgas Doma koncertam Kaspars Zemītis radījis jaunu skaņdarbu - "Vētra klusumā", kurā autors ir centies paplašināt instrumenta izmantošanas iespējas (skaņdarba video pielikumā).

Koncerta īpašie viesi ir "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, ar kuriem Kasparam Zemītim ir izveidojusies laba sadarbība un koncertā tas atskaņos autora skaņdarbu "Agnus Dei", kā arī citus skaņdarbus. Ģitārspēles melodijas papildinās arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā, atskaņojot Kaspara dziesmu "Mēnessnakts", kuru mūziķis komponējis diriģenta aicināts. Koncertā piedalīsies arī Kaspara Zemīša muzikālais biedrs un līdzšinējais sabiedriskās kustības "Mans Doms" atbalstītājs Renārs Kaupers.

Kaspara Zemīša koncerts "Eklektika" ir viens no īpašajiem projekta "Mans Doms" organizētajiem koncertiem, kuru biļešu ienākumi tiks novirzīti Rīgas Doma jaunās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidei. Biļetes pieejamas Rīgas Doma kasē un www.eKase.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!