Foto: Publicitātes foto
Laikā, kad klātienes satikšanās nav iespējama, ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrELPA" atbalstu top jauns Rīgas Doma kora skolas kultūrizglītības projekts – Virtuālo meistarklašu cikls.

Kā "Delfi" informē Rīgas Doma kora skolas pārstāvji, ciklā desmit piektdienu vakaros RDKS YouTube kanālā ikvienam būs iespēja noskatīties Rīgas Doma kora skolas pedagogu veidotas meistarklases dažādās mūzikas specialitātēs – džeza instrumentu spēlē, diriģēšanā, dziedāšanā, klavierspēlē un skaņu ierakstu veidošanā.

Virtuālās meistarklases vadīs un pieredzē dalīsies Rīgas Doma kora skolas pedagogi Jurģis Cābulis, Aira Birziņa (diriģēšana), Ilona Poikāne (ansamblis), Sarmīte Ārenta, Irina Balabkina (klavierspēle), Antra Jankava, Valda Tračuma (dziedāšana), Zigmunds Žukovskis, Atis Andersons (džeza mūzika) un Edijs Gņedovskis (skaņu režija).

Meistarklašu cikls jau tika atklāts 15. oktobrī ar basģitāras spēles pedagoga Zigmunda Žukovska vadīto nodarbību "Bass – harmonijas pamats". Savukārt 22. oktobrī skatītājiem tiks prezentēta pedagoga Edija Gņedovska meistarklase "Aprīkojums un paņēmieni vienkāršam skaņu ierakstam". Šīs video meistarklases ir iespējams vērot ikvienam interesentam neatkarīgi no atrašanās vietas un epidemioloģiskās situācijas Latvijā un pasaulē. Virtuālo meistarklašu cikls ir aizsākums jaunam RDKS kultūrizglītības projektam, ko nākotnē iecerēts paplašināt, uzrunājot plašu starptautisku auditoriju.

Rīgas Doma kora skolas pedagogi regulāri sniedz meistarklases Latvijas un ārvalstu mūzikas pedagogiem un audzēkņiem. Skola lepojas, ka meistarklases guvušas atsaucību un interesi starptautiskā mērogā. Kopš 2017. gada RDKS organizē pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides meistarklases "Laudamus", katru gadu koncentrējoties uz noteiktu vecuma grupu vai mūzikas nozari. 2020. gada "Laudamus" meistarklases bija pirmās, kurās dalībniekiem, tai skaitā no diasporas, bija iespēja piedalīties arī attālināti. Tāpat 2020. gada nogalē sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru tika uzsākta informatīvi izglītojošu lekciju, diskusiju un nodarbību cikla "Laudamus+" pirmā sezona, bet no šī gada 1. novembra kanālā ReTV pie skatītājiem nonāks astoņi jauni raidījumu ciklā "Laudamus stāsti", iezīmējot ceļu uz Dziesmu un deju svētku 150. gadadienu 2023. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!