Latvijas Universitātes Lielajā aulā 28. aprīlī plkst. 18.00 ar krāšņu koncertu diriģentes Airas Birziņas vadībā savu 15 gadu jubileju svinēs Rīgas Doma meiteņu koris, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Koncerta pirmajā daļā būs dzirdamas jaunas latviešu tautasdziesmu apdares gan latviešu, gan latgaliešu un lībiešu valodās. Programmā liela vieta būs pirmatskaņojumiem, ko vairāki komponisti sacerējuši tieši šim jubilejas koncertam - savas versijas par latviešu tautasdziesmām veidojuši komponisti Valts Pūce, Andris Sējāns, Pauls Dambis, Uģis Prauliņš, Renāte Stivriņa un Vita Ruduša.

Koncerta otro daļu veidos retrospektīvs atskats uz kora pastāvēšanas laiku un spilgtākajiem notikumiem kora dzīvē, atspoguļojot kora daudzpusīgo darbību. Būs iespēja uz mirkli atgriezties savulaik īstenotajos žanriski un stilistiski atšķirīgajos projektos, kuru vidū ir "Gribas drusku pablēņoties", "Sarkanais vilciens", "Adiemus". Koncertā video fragmenti savīsies ar "dzīvo" priekšnesumu.

Jubilejas koncerta režisors ir Uģis Brikmanis.

Jāatzīmē, ka kopš Rīgas Doma kora skolas dibināšanas (1994), kad skolā bija tikai dažas meitenes, koris audzis un mainījies, šobrīd tajā apvienojot gandrīz 90 dziedātājas no deviņu līdz 19 gadu vecumam. Par kora dibināšanas gadu tiek uzskatīts 1997. gads, kad sākās rosīga un aktīva koncertdzīve un dalība Rīgas Doma dievkalpojumos.

Skolu tās pastāvēšanas gados absolvējuši daudzi Latvijā un arī pasaulē pazīstami jaunie mākslinieki – diriģenti, dziedātāji, džeza mūziķi. Vairākas meiteņu kora bijušās dziedātājas ir pazīstamas dziedātājas, aktrises, diriģentes, kuras veido savu karjeru daudzveidīgās izpausmes formās, dažādos mūzikas stilos un sastāvos - Jolanta Strikaite, Zane Dombrovska, Annija Putniņa, Beāte Zviedre, Zane Stafecka, Elīna Šmukste, Monta Martinsone, Krista Audere, Katrīna Kivleniece u.c.

Koris koncertējis daudzviet Latvijā, arī Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā, piedalījies konkursos un festivālos Lielbritānijā, Spānijā, Ungārijā, Itālijā u.c. Iegūtas uzvaras vairākos starptautiskos koru konkursos. Meiteņu koris piedalījies vairākos Dziesmu un deju svētkos. Veiksmīga un radoša bijusi kora sadarbība ar ārzemju viesdiriģentiem no Japānas, Igaunijas, Vācijas, Bendžamina Britena bērnu opera "Mazais skursteņslauķis" dziedāta Siguldas Opermūzikas svētkos (dir. A.Viļumanis) un Latvijas Koncertu veidotajā koncertuzvedumā (dir. A.Veismanis). Atzīmējama arī dalība Morisa Ravēla bērnu operas "Bērns un burvības" izrādēs Latvijas Nacionālajā operā (dir. A. Veismanis) un Endrū Loida Vēbera mūzikla "Jāzeps un raibais brīnumsapņu mētelis" iestudējumā Dailes teātrī (rež. Baņuta Rubess).

Jubilejas koncertā līdzās kora pašreizējam sastāvam piedalīsies arī absolventes un meiteņu vecāki.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs, to cenas 3 un 4 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!