Foto: Publicitātes foto

11. martā plkst. 18.00 Rīgas Doma Kapitula zālē notiks Ilmāra Šlāpina un "Trio Tresensus" koncerts, informē pasākuma rīkotāji.

Ansamblis "Trio Tresensus" un dzejnieks, filozofs Ilmārs Šlāpins aicina klausītājus baudīt mūzikas un dzejas harmoniju, jaunākās paaudzes latviešu komponistu oriģinālmūzikas un tekstu mijiedarbi, parādot to, cik dažāda, daiļa un emocionāli dziļa ir jauno komponistu un rakstnieku daiļrade.

Koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks šim koncertam piemeklējuši daudzveidīgus mūsdienu latviešu kamermūzikas skaņdarbus – Amsterdamas konservatorijas studentes Elizabetes Beātes Rudzinskas kontrastiem pilno darbu "Atmošanās", Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenta Renāta Cvečkovska tango "Impromtum", Laura Gata Žarinova 4 skaņdarbus, kā arī talantīgā džeza mūziķa un komponista Edgara Cīruļa "Klusi". Savukārt pieredzējušos latviešu komponistus pārstāvēs Andra Vecumnieka pārpasaulīga miera ieskautais darbs "Šūpuļdziesma", Gundegas Šmites variācijas par latviešu tautas tēmām un noslēgumā – smalkā skaņu audumā savītais Georga Pelēča "Plaukstošais jasmīns".

Dzejnieka Ilmāra Šlāpina interpretācijās ar izsmalcinātu latviešu kamermūziku vīsies teksti no krājumiem "Es nemāku, komatus" un "Never".

Biļetes ir pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!