Rīgas Doma baznīcā 23. maijā pulksten 19 pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Ērika Ešenvalda jaundarbs “Naming the Rain” 200 ASV universitāšu kordziedātāju un jauktā kora “Sōla” izpildījumā.

Kā norāda Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis, Amerikas universitātes allaž bijušas bagātas ar lieliem un ļoti varošiem koriem. Šoreiz "Festival of Three" noslēguma koncertā Rīgā viesosies Brigama Janga universitātes (Brigham Young University) vīru koris, Aiovas štata universitātes koris Singers (Iowa State University Singers) un Teksasas sieviešu universitātes (Texas Woman's University) koncertkoris.

Korus diriģēs Dr. Brents Velss, Dr. Džeimss Rods, Dr. Joni Jensena un Kaspars Ādamsons. Koncerta mākslinieciskais vadītājs Ričards Bjella (Richard Bjella). Līdzās Ešenvalda jaundarbam koncertā arī izskanēs Džovanni Gabriēli, Džona Tavenera, Arvo Perta, Sirilusa Krīka u.c. mūzika.

Šogad "Festivaļ of Three" apvieno ne tikai trīs korus, bet koncerti notiek arī trīs valstīs – Zviedrijā, Igaunijā un noslēdzošais koncerts ar Ērika Ešenvalda pirmatskaņojumu Rīgas Domā. Koncertprogramma tiks atskaņota arī Jūrmalā un Cēsīs. Zviedrijā un Igaunijā tiks pirmatskaņoti Pērta Ūsberga (Pärt Uusberg) un Maikla Makglinna (Michael McGlynn) jaundarbi.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!