Foto: U. Muzikants
Rīgas Doma Kapitula zālē sestdien, 26. februārī, pulksten 18 turpināsies koncertcikls "Ziemas kamermūzika", piedāvājot programmu "Henrijs Pērsels. Džezbaroks".

Kā "Delfi" informē organizatori, koncertā piedalīsies divi šā gada Lielās Mūzikas balvas nominanti kontrabasists Jānis Rubiks un ērģelnieks Aigars Reinis, kā arī dziedātājs Jānis Strazdiņš un baroka vijolniece Lāsma Meldere Šestakova. Koncertā angļu baroka mūzika apvienosies ar viegli džezīgām noskaņām un nelielām improvizācijām. Dažādi rokraksti, dažādi stili un to apvienojums brīvā saspēlē – tā programmas noskaņu raksturo rīkotāji.

"Improvizācija baroka laika izpildītājiem bija ierasta prakse un katrs pēc savas gaumes izrotāja, papildināja pierakstīto nošu materiālu, tādējādi parādot savas spējas un instrumentālās iespējas. Šīs programmas ideja ir iedvesmojoša ar "populāras" baroka mūzikas izpildījumu caur brīvāku interpretācijas prizmu, šoreiz ar džezīgu pieskārienu," vēsta ērģelnieks Aigars Reinis.

"Protams, skaistums mēdz būt satriecošs savā vienkāršībā un, ja runājam par angļu komponista Džona Ekles (John Eccles) "The mad lover" melanholisko un pārdzīvojumu pilno kompozīcijas fragmentu, ko esam izvēlējušies, šis ir viens no šādiem piemēriem. Savukārt, deja vienmēr aicina uz kustību un Londonā savulaik slavena itāļu baroka vijolnieka un komponista Nikolas Mateisa (Nicola Matteis) darbi ir dzīvesprieka un radošas enerģijas pilni, kas tā vien aicina uz jaunu apvāršņu mekējumiem," papildina mūziķis.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!