Foto: LETA
Rīgas Domā ar netipisku koncertprogrammu "Džeza noskaņās" piektdien, 3. jūlijā, pulksten 19.00 tiks uzsākts vasaras koncertu cikls, kas turpmāk norisināsies ik piektdienu, portālu "Delfi" informē organizatori.

Koncertā 3. jūlijā uzstāsies divi šā gada Lielās mūzikas balvas laureāti – saksofonists Aigars Raumanis un Rīgas Doma ērģelnieks Aigars Reinis. Viņi kopā ar sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu sagatavojuši īpaši vasarīgu programmu. Doma ērģeļu pavadījumā izskanēs Džordža Geršvina "Rapsodija blūza stilā", kā arī blūza noskaņas ievīsies Gija Buvē dejā ērģelēm solo "Sarasota".

Savukārt mūziķu trio pievērsīsies Fila Vuda džeza sonātei un Platona Buravicka vēl pirms gada pirmatskaņotajam "Debespulkstenim".

"Pavērt robežas plašāk un ieklausīties mūzikā, kas nav ierasta baznīcas vidē. Šoreiz džeza mūzikas nokrāsās. Tas ir solis pretī vairāk spēlesprieka, brīvības muzikālās izpausmēs un harmoniskā skanējumā, ritmikā un emocionālā nepiespiestībā. Mazliet improvizācijas un tas, ko var nospēlēt tikai vienreiz," raksta koncerta rīkotāji.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!