Foto: Publicitātes foto

12. jūnijā Rīgas domā "Rīgas festivāla" ietvaros notiks koncerts "Mātes Terēzes lūgšana", kurā uzstāsies Latvijas Radio koris un "Sinfonietta Rīga" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā, portālu "Delfi" informē "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

Māte Terēze, īstajā vārdā Agnese Gondža Bojadžu, ir viena no Katoļu Baznīcas izcilākajām un spilgtākajām pagājušā gadsimta personībām, kura pārsteidza pasauli ar savu uzticīgo, mīlestības pilno kalpošanu Dievam un cilvēkiem. Jau sešus gadus pēc viņas nāves 2003. gadā pāvests Jānis Pāvils II kanonizēja viņu, pasludinot māti Terēzi par svēto. Viņas pašaizliedzīgā un kalpošanai atdotā dzīve iedvesmojusi daudzus māksliniekus un mūziķus visā pasaulē.

Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Sigvarda Kļavas izauklētajai koncertprogrammai "Mātes Terēzes lūgšana" impulsu devis komponists Pēteris Vasks, komponējot "Lūgšanu" un "Klusuma augļus". Koncertā skanēs arī Latgales lūgsnu cauraustā Andreja Selicka "Litānija Mātei Terēzei", Riharda Dubras prieka pielietā partitūra "Klusums, mīlestība un gaisma", Ērika Ešenvalda "Piliens okeānā", kurā apvienotas Mātes Terēzes un Sv. Asīzes Franciska lūgšanas un Arvo Perta kamerorķestrim rakstītais darbs "Siluana dziesma", kas veltīts arhimandrītam Sofronijam, kurš savulaik Sv. Panteleimona klosterī kalpojis par palīgu viedajam Siluanam.

"Rīgas festivāls" notiks no 9. līdz 20. jūnijam, noslēdzoties ar koncertu, kas tapis sadarbībā ar fondu "Baltijas muzikālās sezonas" – Latvijas valsts simtgades ietvaros notiekošajā koncertciklā "Dzimuši Latvijā" mūsu pašu lepnums mecosoprāns Elīna Garanča uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies ar vienu no Eiropas klasiskās mūzikas simboliem – "Vīnes filharmoniķiem" un harizmātisko venecuēliešu diriģentu Rafaelu Pajari.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!