Foto: Publicitātes foto. Šeina Stīla
Rīgas Kongresu namā 8. jūnijā notiks viens no ikgadējā "Rīgas festivāla" koncertiem "Latvijas Radio bigbends un Šeina Stīla. Ellai Ficdžeraldai – 100", portālu "Delfi" informē Latvijas Radio bigbenda pārstāve Ance Jirgena.

Koncertā satiksies trīs izcilas jaunās paaudzes vokālistes – Šeina Stīla (ASV), Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne, kuras kopā ar Latvijas Radio bigbendu godinās leģendāro amerikāņu džeza vokālisti Ellu Ficdžeraldu, kura šogad svin simtgadi.

Klausītājus gaida džeza, R&B, soul un popmūzikas stilu piepildīts krāšņs koncerts, kurā, kā sola rīkotāji, būs jaušama būs arī pašas džeza dīvas klātbūtne. Koncerts iekļauts arī oficiālajā Ellai Ficdžeraldai veltītajā mājaslapā www.ellafitzgerald.com.

Bigbenda mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns par projektu saka: "Koncerts veltīts Ellai Ficdžeraldai, jo viņa iedvesmojusi tūkstošiem jaunas vokālistes pievērsties džeza mūzikai. Oficiālās Ellas Ficdžeraldas dzimšanas dienas svinības sākās 25. aprīlī un turpināsies līdz pat 2018. gada 25. aprīlim. Koncertā Rīgā dzirdēsim ne tikai tādus visiem zināmus, Ellas dziedātus skaņdarbus, kā "Cry me a River" un "Summertime", bet arī jaunas melodijas, kurus uzlecošās vokālistes sagatavojušas, iespaidojoties no leģendārās mākslinieces."

Šeina Stīla (Shayna Steele) ir dzimusi Sakramento, Kalifornijā un šobrīd dzīvo Ņujorkā. Viņa ir ne tikai dziedātāja, bet arī dziesmu autore un Brodveja aktrise, kuras enerģiju varēs piedzīvot koncertā; ir sadarbojusies ar dziedātājām Betu Midleri, Kelliju Klārksoni un Riannu, kā arī ar amerikāņu elektroniskās mūzikas leģendu Mobiju. Ierakstījusi un izdevusi trīs soloalbumus, no kuriem pēdējais, 2015. gadā izdotais "Rise", ieguvis plašu kritķu atzinību. Dziedātājas vokāls izskanējis populārākajos ASV TV šovos, kā arī "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā. Šeina ir piedalījusies tādos atpazīstamos Brodvejas šovos, kā "Jesus Christ Superstar", "Hairspray" u.c.

Trīs "Grammy" balvu laureātu – grupas "Snarky Puppy"– un Šeinas Stīlas skaņdarbs "Gone Under", ko īpašā, Latvijas Radio bigbendam veidotā aranžējumā, būs iespējams dzirdēt arī koncertā Rīgā.

Vokāliste Dināra Rudāne pazīstama kā grupas "Re:public" vokāliste, darbojusies meiteņu rokgrupā "Rock 5", uzstājusies kopā ar pazīstamiem mūziķiem. Dināra ir arī operdziedātāja. Skatītāju sirdis iekarojusi, uzvarot TV3 šovā "Izklausies redzēts". Šobrīd Dināra kopā ar Maestro Raimondu Paulu gatavo jaunu koncertprogrammu, ko būs iespējams dzirdēt jau šī gada jūnijā.

Dziedātāja Kristīne Prauliņa karjeru ir sākusi kā gospeļu kora dalībniece, 2013. gadā uzvarējusi ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" vokāla konkursā, bet 2014. gadā saņēmusi "Grand Prix" džeza vokāla kategorijā konkursā "Riga Jazz Stage". Sadarbojusies gan ar Latvijas Radio bigbendu, gan ar komponistu Raimondu Paulu. Kristīnes iedziedātais Raimonda Paula un Guntara Rača albums "Melns ar baltu" tika nominēts Latvijas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" džeza kategorijā. Šobrīd aktīvi koncertē gan ar savu kvartetu, gan trio, gan arī grupas "Alaska Dreamers" sastāvā.

Jau ziņots, ka "Rīgas festivāls" pirmo reizi notika 2011. gadā un arī šogad tas dažādās koncertvietās notiks no 7. līdz 21. jūnijam. Biļetes visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!