Foto: Shutterstock
Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē 9. decembrī pulksten 15.00 notiks koncerts "Adventa gaismā", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Latvijas simtgadē koncerts "Adventa gaismā" Rīgas Latviešu biedrībā notiks jau desmito reizi.

Koncertā piedalīsies: Kristīne Gailīte (soprāns), Kaspars Zemītis (ģitāra), Katrīna Kivleniece (saksofons), Virdžīnija Laube-Vītiņa (sitaminstrumenti), kā arī vairāki JMR1MS kolektīvi: meiteņu koris "Vivace", diriģentes Andra Fenhane un Alise Koknēviča-Upīte, flautu kvartets "Con Anima", mākslinieciskā vadītāja Inga Grīnvalde, koklētāju ansamblis, mākslinieciskā vadītāja Teiksma Jansone, kamerorķestris "Armonico", diriģenta Normunda Dreģa vadībā. Koncertu vadīs muzikoloģe Auriga Jermaka.

Programmā: Jēkaba Mediņa, Romualda Jermaka, Filipa R. Butala, Zigmara Liepiņa, Ilzes Arnes un Jāņa Lūsēna mūzika.

Koncerta idejas autors ir RLB domnieks, diriģents Normunds Dreģis: "Klausīties un sadzirdēt, skatīties un ieraudzīt, just un dalīties. Tādi ir atslēgvārdi, kas raksturo mūsu koncerta "Adventa gaismā" mērķi un virsuzdevumu. Universālā mūzikas valoda spēj uzrunāt, iedvesmot un vienot dažādu paaudžu, tautību, reliģiju un politisku uzskatu cilvēkus. Ar mūzikas starpniecību cenšamies radīt un attīstīt mūsu jaunajā paaudzē inteliģenta, zinoša un iejūtīga cilvēka rakstura īpašības. Vairāku gadu garumā koncertu programmās regulāri tiek iekļauta latviešu klasiķu un mūsdienu komponistu oriģinālmūzika, latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī pasaules mūzikas akadēmisko žanru pērles un populāru melodiju instrumentācijas. Tas dod iespēju mūsu koncertu apmeklētājiem iepazīties ar Eiropas kultūras mantojumu, dzirdēt dažādu laikmetu un mūzikas žanru skaņdarbus gan jauno, daudzsološo talantu, gan pieredzes bagātu un profesionālu mūziķu sniegumā. Īpašs muzikāls notikums šajā koncertā būs Romualda Jermaka skaņdarba - Koncerts ģitārai un kamerorķestrim pirmatskaņojums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!