Foto: Publicitātes foto
Koncertzālē "Ave Sol" šī gada 2. aprīlī pulksten 15 notiks Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" koncerts "Lielā gavēņa laika dziedājumi".

Kā "Delfi" informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, šī gada koncerta programmā klausītājiem kā allaž būs iespēja dzirdēt izcilu komponistu darbus un baudīt augstvērtīgu muzikālo sniegumu. Koris dziedās Artēmija Vedela, Georga Pelēča, Emīla Dārziņa, Aleksandrs Arhangeļska, Lūcijas Garūtas un citu brīnišķīgu komponistu oriģinālkompozīcijas.

Lielā gavēņa laika dziedājumu tradīcija aizsākta 19. gadsimta sākumā, nolūkā iepazīstināt laicīgo publiku ar pareizticīgo baznīcas koru dziedājumiem un mūzikas valodā stāstīt par ticību un nodevību, grēku un nožēlu, ciešanām un uzupurēšanos, līdzjūtību un piedošanu. Pareizticīgo dziedājumu aizsākumi un tradīciju saknes meklējamas senā pagātnē, kas liecina par to, ka mūzikas, liturģisko tekstu un to vēstījumu spēks gadu no gada turpina sasniegt un iedvesmot klausītājus, kļūstot par kultūras mantojuma sastāvdaļu.

Šī mantojuma saglabāšanā ar savu ikdienas darbu piedalās arī Rīgas pareizticīgo kamerkoris "Blagovest", līdztekus pareizticīgo mūzikai arvien vairāk repertuārā iekļaujot arī latviešu klasiķu un mūsdienu autoru skaņdarbus, norāda organizatori.

Ērģeļu partitūras atskaņos ērģelniece Larisa Carjkova. Koncertu vadīs Inga Pelša.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!