Foto: Publicitātes foto

"Rīgas Ritmi" ziemas koncertu sērijas ietvaros, 30. novembrī, Rīgas Kongresu namā ar projektu "Vocal Virus" viesosies vokālie virtuozi – grupa "Slixs", portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Grupa "Slixs" (agrāk pazīstama kā "Stouxsingers") ir starptautiski atpazīstams a cappella kolektīvs, kura sastāvā ir seši virtuozi vokālisti - pieci džentelmeņi un viena lēdija. Mākslinieki izmanto tikai savu balsi un lūpas, lai uzburtu piesātināti daudzveidīgu skaņu ainu, kas atgādina veselu instrumentālo orķestri, raksta "Rīgas ritmu" organziatori.

"Slixs" saņēmuši CARA (Contemporary A Cappella Recording Award) un "A Cappella Award" apbalvojumus. Viens no ievērojamākajiem "Slixs" projektiem ir īpašā programma "Vokālais Vīruss". Neaptveramu a capella skaņu kokteili papildina krāšņi skatuves tēli, plaša emociju gamma un aizraujošs teatrāls iestudējums. "Slixs" tiek uzskatīti par celmlaužiem šādu teatrālu a capella iestudējumu žanrā.

Grupas dalībnieki ir labi pazīstami pateicoties saviem spēcīgajiem a cappella priekšnesumiem. "Slixs" sulīgā un homogēnā skaņa, spīdoši solistu uznācieni, neierastas lejupslīdes un noslīpētās kompozīcijas koncertos dāvā neaizmirstamus iespaidus – šādi grupu raksturo "Rīgas ritmu" pārstāvji.

Grupai "Slixs" raksturīgā skaņu gamma – sākot ar čukstiem, mēles klikšķiem, trauksmaino elpu līdz pat skaņām, kas atgādina putnu čivināšanu, vēl ilgi paliek atmiņā un padara grupu tik atpazīstamu. Viņu radītais muzikālais skanējums ir kā patiess apliecinājums mīlestībai pret dzīvi. "Visaptverošs, muzikāls a cappella baudījums"– šādi varētu apzīmēt to, ko no "Slixs" varētu sagaidīt klausītājs, kurš neko nenojauš. Tas, ko šie mākslinieki spējīgi atskaņot uz skatuves ir neaptverami, un to ir grūti piedēvēt kādam konkrētam žanram.

Grupa "Slixs" ierindojas labāko Vācijas a cappella ansambļu virsotnē, piedāvājot savu īpašo skanējumu, kuru viņi paši nodēvējuši par "Aha Cappella" angļu, franču un pašu izdomātajā valodā.

Grupas dibinātājs Maikls Eimans raksturo "Slixs" kā visu mūzikas stilu hibrīdu, jo viņu skanējums apvieno sevī džezu, popu, funk, gospel, r&b, koru dziedājumu, soul, boogie, scat un pat Šekspīra sonetus.

"Vācijas džeza-popa-soula-folka vokālais ansamblis "Slixs" ir viena no grupām, kas rada apburošāko un spēcīgāko mūziku uz šīs planētas." tā raksta Tomass Kings no CASA(Contemporary A Cappella Society of America).

Savukārt latviešu vokālās grupas "Framest" mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis par "Slixs" saka: "Vokālā grupa "Slixs" liecina par vokālās mūzikas un a capella stila aktualitāti. Šī grupa ir spilgts un drosmīgs pieteikums vokālā žanra izpildījumā, ja ne pasaules, tad Eiropas mērogā noteikti. Mums ir prieks, ka nav jābrauc uz Vāciju, lai baudītu "Slixs" koncertu, paldies festivālam "Rīgas Ritmi" par iespēju apmeklēt koncertu tepat, Latvijā."

Biļetes uz šo un citiem "Rīgas ritmu" koncertiem nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!