Foto: Publicitātes foto

Festivāla "Rīgas Ritmi" ziemas koncertu sērijas ietvaros kinoteātrī "Splendid Palace" 1. decembrī koncertēs džeza vokāliste no Korejas – Youn Sun Nah ar kvartetu, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.


Par Youn Sun Nah panākumu atslēgu tiek uzskatītas viņas nepārspējamās vokālās variācijas un vieglums, ar kuru viņas balss aptver visdažādāko skanējumu spektru. Dziedātāja studējusi franču literatūru, kā arī aizrāvusies ar Parīzes šarmu un franču šansoniem. Tādēļ Youn Sun Nah nolēmusi izmēģināt sevi šajā jomā un kļuvusi par starptautiski atpazīstamu korejiešu džeza vokālisti.

Youn Sun Nah uzaugusi mūziķu ģimenē: viņas tēvs bijis diriģents, bet māte - aktrise ar muzikālām dotībām. Savu nozīmīgāko debiju mūzikas jomā viņa piedzīvoja 23 gadu vecumā, kopīgā koncertā uzstājoties ar Korejas Simfonisko orķestri, kas bija viņas pirmais nozīmīgais solis ceļā uz mūzikas karjeru.

Pēc studijām Parīzē, CIM džeza skolā Youn Sun Nah ir mācījusies "National Music Institute of Beauvai" un "Nadia and Lili Boulanger" konservatorijā. Youn Sun Nah talantu džeza izpildījumā atklāja laikā, kad ar savu grupu "YSN 5Tet" sāka uzstāties Parīzes džeza klubos. Dziedātāja pierādījusi sevi tādos džeza konkursos kā "La Defense" un "St. Maur" un "Montmatre". Pēc spožās debijas, viņa ātri kļuva par iecienītu viesi dažādos Francijas teātros un festivālos, un, turpinot uzstāties arī Korejā, piedzīvoja karjeras uzplaukumu divās valstīs uzreiz.

2009. gada albums "Voyage" ierindoja viņu franču džeza topu pirmajā desmitniekā un ieguva "CHOC" balvu kā mēneša labākais džeza disks.

Viens no būtiskākajiem atzinumiem, ko 2009. gadā saņēma Youn Sun Nah, bija goda ordenis Chevalier des Arts et des Lettres no Francijas Kultūras ministrijas par izcilajiem nopelniem mākslas jomā. Youn Sun Nah ieguvusi arī tādas godalgas kā gada jaunā māksliniece, ko piešķīra Korejas Kultūras un Tūrisma ministrija 2005. gadā, un Best Jazz & Crossover Record par albumu "Voyage" sestajā Korejas Mūzikas balvas pasniegšanā. 2011. gadā Youn Sun Nah saņēma Vācijas ECHO džeza balvu kā labākā ārvalstu dziedātāja.

"Klausoties Youn Sun Nah, prātā allaž ienāk patīkamas domas. Jaunā korejiete ir aizkustinoša, starojoša, reizēm uzjautrinoša, taču vienmēr jutekliska un naksnīgi noslēpumaina. Viņai ir absolūti tīra balss, kuras skanējums augšējā reģistrā spēj ieskandināt dvēseles dziļākās stīgas," tā raksta Mišels Kontjē no Francijas medija "Telerama".

Biļetes uz šo un citiem "Rīgas ritmu" koncertiem nopērkamas "Biļešu servisa" un Kongresu nama kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!