Foto: EPA/LETA
Rokmūziķis Nīls Jangs pieprasījis straumēšanas platformai "Spotify" izņemt visu viņa mūzikas kolekciju – tā ir atbildes reakcija uz "Spotify" publicēto Džo Rogena podkāstu, kurā izplatīta nepatiesa informācija par Covid-19 vakcinēšanās procesu, raksta medijs "Guardian".

Amerikāņu rokmūzikas veterāns, grupas "Crazy Horse" līderis Nīls Jangs savā mājaslapā publicējis atklātu vēstuli savam menedžerim un viņa pārstāvētajai ierakstu kompānijai "Warner Records", kurā pieprasa savu ierakstu pilnīgu izņemšanu no straumēšanas platformas "Spotify", pamatojot savu lēmumu ar platformā izplatīto viltus informāciju par vakcīnām. Savā vēstulē mūziķis aicina rīkoties nekavējoties. Šobrīd Janga paziņojums no mājaslapas ir izņemts.

Janga rīcības iemesls ir podkāsts "Joe Rogan Experience" – šobrīd populārākais "Spotify" ievietotais podkāsts, kura sērijas noklausās vairāk nekā 10 miljoni klausītāju. 2020. gadā Džo Rogens parakstīja ar "Spotify" līgumu 100 miljonu ASV dolāru vērtībā, sniedzot platformai ekskluzīvas tiesības uz viņa šova publicēšanu. Savā paziņojumā Jangs norāda, ka "Spotify jāuzņemas atbildība par dezinformācijas izplatīšanu savā platformā, lai arī uzņēmumam šobrīd nav noteikumu attiecībā uz dezinformāciju. Es vēlos, lai jūs informētu "Spotify" nekavējoties jau ŠODIEN, ka visai manai mūzikai jāpazūd no viņu platformas... Viņi var izvēlēties starp Rogenu vai Jangu, bet nevar paturēt abus." Janga menedžeris apstiprinājis, ka paziņojums ir autentisks.

Kā raksta "Guardian", tad decembrī 270 ārsti, zinātnieki un veselības aprūpes speciālisti parakstīja atklātu vēstuli, kurā pieprasīja "Spotify" ieviest uzņēmuma politiku attiecībā uz dezinformāciju saistībā ar Rogena izplatīto dezinformāciju, īpaši par Covid-19 pandēmiju. Vēstulē tika citēta podkāsta sērija, kurā Rogens intervēja amerikāņu virusologu Robertu Melonu, kurš bijis iesaistīts mRNS vakcīnu tehnoloģijas radīšanā, bet vēlāk pārgājis sazvērestības teoriju piekritēju pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!