Foto: Romualds Vaitkus
Šogad Latvijas rokenrola grupa "Keksi" svin pastāvēšanas 20. jubileju, dodoties turnejā pa Latvijas koncertzalēm un kultūras centriem. Turneja noslēgsies 2018. gada 2. janvārī ar ikgadējo "Muzikālo skudrupūzni", kas vienlaikus būs grupas līdera Aleksandra Sircova 60 gadu jubilejas koncerts, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

Jubilejas turnejas koncertos skanēs rock&roll klasikas pērles grupas "Keksi" īpašajā aranžējumā, kā arī grupas oriģināldziesmas.

"Esmu gandarīts, ka jau 20 gadus varam priecēt klausītājus ar savu spēli un nodot viņiem šo pozitīvo enerģiju un dzīvesprieku, ko sniedz rokenrols. Rokenrols ir vienmēr dzīvs! Rock'n'roll un rock'a'billy mūzika Latvijā patīk tik plašam klausītāju lokam un pulcē apmeklētāju pilnas zāles," priecājas grupas dibinātājs un basģitārists Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs, kuram šī koncertturneja būs dubultie svētki – tieši 2. janvārī, noslēdzot grupas 20. jubilejas koncertu sēriju, viņš svinēs 60. dzimšanas dienu.

Paralēli koncertēšanai grupai šoruden gaidāms vēl viens zīmīgs notikums – tiks izdots jubilejas albums "New Guy in Town", kas apvienos rokenrola klasiku "Keksi" aranžējumā ar grupas orģināldziesmām.

Grupas "Keksi" jubilejas koncerti:

6. oktobrī – Ādažos - kultūras centrā;
7. oktobrī – Siguldā - koncertzālē "Baltais flīģelis";
13. oktobrī – Liepājā - Liepājas Olimpiskā centra "Rožu zālē";
2. novembrī - Jelgavā - Jelgavas kultūras namā;
24. novembrī - Alūksnē - Alūksnes kultūras centrā;
26. novembrī - Madonā - Madonas kultūras namā;
2018. gada 2. janvārī – Rīgā, "Muzikālais skudrupūznis 2018".

Grupa dibināta 1997. gadā Cēsīs. Tā 20 gadu laikā kļuvusi par vienu no Baltijā zināmākajām grupām, kas spēlē rock'n'roll, rockabilly, boogie un rythm'n'blues stila mūziku. Šajos gados "Keksi" piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, kā arī priecējuši publiku autorkoncertos un daudzos festivālos Latvijā un ārvalstīs. Puiši spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisija Greja, "Smokie", "Ottawan", kā arī populāriem Latvijas māksliniekiem.

Grupas sastāvā muzicē seši dažādu paaudžu profesionāli mūziķi. Grupas sastāvā: Dāvis Matskins (vokāls), Viktors Eunapu (elektriskā ģitāra, bekvokāls), Gints Žilinskis (taustiņi), Willie Strods (sitamie instrumenti), Roberts Martinovskis (tenorsaksofons) un Aleksandrs Sircovs (bass).

Biļetes uz grupas "Keksi" koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, koncertu norises vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!