Foto: EPA/LETA
Ņujorkā 15. marta vakarā svinīgā ceremonijā notikusi ikgadējā uzņemšana Rokenrola slavas zālē (Rock'n'Roll Hall of Fame). Šogad šis pagodinājums ticis grupām "Genesis", "Iggy & The Stooges", "ABBA", kā arī "The Hollies" un Džimijam Klifam, raksta ārvalstu prese.

Igiju Popu un grupu "The Stooges" īpaši sveica un uzņemšanai Rokenrola slavas zālē pieteica grupas "Green Day" vokālists Bilijs Džo Armstrongs. Savukārt Igijs Pops savā pateicības runā bija lakonisks, sakot, ka mūzika ir dzīve un dzīve nav bizness. Pēc svinīgās runas "Iggy & The Stooges" uzstājās ar dziesmu 'Search and Destroy'.

Visu laiku populārāko zviedru popgrupu "ABBA" Rokenrola slavas ievadīja un pieteica brāļi Robins un Berijs Gibbi no "Bee Gees", sakot, ka slavenās skandināvu četrotnes dziesmas dziedās arī vēl pēc 200 gadiem un šī mūzika vienmēr būs starp mums.

Regeja klasiķi Džimiju Klifu ar pagodinošo notikumu sveica Vaiklifs Džīns, dziļā cieņā pateicoties par iedvesmu visa radošā mūža garumā.

Grupu "Genesis" sveica un Rokenrola slavas zālei pieteica grupas "Phish" ģitārists Trejs Anastasio.

Lai gan iepriekš tika baumots, ka īpaši uz ceremoniju varētu apvienoties Mančestras sešdesmito gadu grupa "The Hollies", tomēr divi šobrīd vēl muzicējošie oriģinālsastāva dalībnieki – bundzinieks Bobijs Eliots un ģitārists Tonijs Hiks uz ceremoniju nevarēja ierasties, jo tieši uzņemšanas dienā viņiem bijusi ieplānota uzstāšanās Londonā. Svinīgajā ceremonijā klāt bija kādreizējie "The Hollies" dalībnieki Graiems Nešs un Alans Klārks.

Jau ziņots, ka 2010. gadā uz uzņemšanu Rokenrola slavas zālē pretendēja arī grupas "Kiss" un "Red Hot Chilli Peppers", tomēr šogad vēl šīs grupas netika uzņemtas.

Par izvirzītājiem mūziķiem un grupām balso īpaša komisija, kurā darbojas ietekmīgi industrijas pārstāvji un mūzikas žurnālisti. Uz uzņemšanu Rokenrola slavas zālē var pretendēt mūziķi, kuru pirmais ieraksts tapis vismaz pirms 25 gadiem. Pirmā svinīgā ceremonija notika 1986. gadā, kad uzņemti tika Elviss Preslijs, Čaks Berijs, Džeimss Brauns, Rejs Čarlzs, Sems Kuks, Fats Domino, Badijs Holijs un "The Everly Brothers". Rokenrola Slavas zāle – muzejs atrodas Klīvlendā, Ohaio, ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!