Foto: Scanpix

Šajā nedēļas nogalē ikgadējā svinīgajā ceremonijā Klīvlendas Rokenrola slavas zālē uzņemtas grupas "Red Hot Chili Peppers", "Guns N'Roses", "Beastie Boys" un "The Small Faces".

Tāpat slavas zāles gods izrādīts Džīna Vinsenta grupai "The Blue Caps", Bila Heilija grupai "The Comets", Badija Hollija grupai "The Crickets", Džeimsa Brauna "The Famous Flames", Henka Balarda "The Midnighters" un Smokija Robinsona "The Miracles". Tāpat Rokenrola slavas zālē uzņemti dziedātāji Donavans un Lora Niro.

Jau ziņots, ka pagodinājumu bija nolēmis ignorēt grupas "Guns N'Roses" līders Aksls Rouzs, savukārt viņa kādreizējais grupasbiedrs ģitārists Slash un ceremoniju ieradās, saņēma balvu un muzicēja kopā ar pārējiem "Guns N'Roses" dalībniekiem. Rokmūzikas leģendas Rokenrola slavas zālei pieteica grupas "Green Day" līderis Bilijs Džo Armstrongs.

Tāpat uz ceremoniju nebija ieradies "Red Hot Chili Peppers" ģitārists Džons Frušante. Viņa neierašanos bijušie kolēģi uztvēruši ar sapratni. Taču kopā ar grupu bija jaunais mūziķis Džošs Klingofers, kurš stājās Frušantes vietā 2009. gadā, kā arī bijušie grupas dalībnieki - bundzinieki Džeks Aironss un Klifs Martiness.

Kopumā uz iekļaušanu Rokenrola slavas zālē 2012. gadā pretendēja 15 grupas un izpildītāji, tostarp arī "The Cure", "Heart", "Joan Jett and the Blackhearts", "The Spinners", "War" un citi.

Par izvirzītājiem mūziķiem un grupām balso īpaša komisija, kurā darbojas ietekmīgi industrijas pārstāvji un mūzikas žurnālisti. Uz uzņemšanu Rokenrola slavas zālē var pretendēt mūziķi, kuru pirmais ieraksts tapis vismaz pirms 25 gadiem. Pirmā svinīgā ceremonija notika 1986. gadā, kad uzņemti tika Elviss Preslijs, Čaks Berijs, Džeimss Brauns, Rejs Čarlzs, Sems Kuks, Fats Domino, Badijs Holijs un "The Everly Brothers". Rokenrola Slavas zāle – muzejs atrodas Klīvlendā, Ohaio, ASV.

2011. gadā Rokenrola Slavas zālē tika uzņemti šokrokeris Eliss Kūpers, izcilais mūziķis, komponists un aktieris Tomss Veitss, amerikāņu dziedātājs Nīls Daimonds, Ņūorleānas blūza un rokenrola meistars Dr. Džons un 60. gadu popdziedātāja Darlēne Lova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!