Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 1. augustā, Saldus Kalnsētas parkā vārtus vērs rokfestivāls "Saldus saule". Festivāls pirmoreiz notika 1987. gadā, un ir senākais no joprojām notiekošajiem Latvijas rokfestivāliem.

"Šogad īpašs būs projekts "Rudens vēju muzikants", kur Felikss Ķiģelis sapulcinājis Latvijā pazīstamus mūziķus, lai kopīgi atskaņotu Ērika Ķiģeļa dziesmas. Projektā "Rudens vēju muzikants" apvienojušies Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Armands Alksnis, Mārtiņš Burkevics un citi Latvijā populāri mūziķi. Programmā tiks atskaņotas gan joprojām populāras, gan arī kādu laiku nedzirdētas Ērika Ķiģeļa laika "Līvu" dziesmas un viņa solo skaņdarbi," stāsta festivāla rīkotāji.

"Gribam, lai "Saldus saulē" Ērika Ķiģeļa mūzika izskanētu cik iespējams tuvu oriģinālam. Pa šiem gadiem ir bijis tik daudz aranžējumu, ka gribas, lai kopā ar Igo, Vilni un Guntaru izskanētu oriģinālās notis. Programmā iekļautas arī tās tēta dziesmas, kas sen nav spēlētas, piemēram, "Jānītis pīpē" un "Aprīļa pilieni", instrumentālais skaņdarbs "Sapnītis". Kalnsētas parka estrāde ir mājas šai mūzikai", par projektu saka Felikss Ķiģelis.

Festivāla vakara programmā uzstāsies arī "The Sound Poets", "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Opus pro", Ivo Fomins, Linga, Anete, "Pienvedēja piedzīvojumi", "Laika suns", "Ryga" un "Rusted Wheel". No plkst. 11.00 visas dienas garumā pļavā aiz Cieceres upītes notiks sportiskas un mākslinieciskas atrakcijas, gadatirgus un izklaide visai ģimenei, bet plkst. 12.00 uz festivāla lielās skatuves ar Druvas saldējuma atbalstu organizētā bezmaksas bērnu koncertā priekšnesumus sniegs Saldus un Brocēnu novada jaunie talanti.  Festivāla vakara programma sāksies plkst. 16.00.

Apmeklētājiem no tālākām vietām festivāla organizatori piedāvā apmesties telšu pilsētiņā. Telšu pilsētiņa būs atvērta no piektdienas, 31. jūlija plkst. 19.00 līdz svētdienas, 2. augusta rītam, plkst. 12.00. Ar festivāla biļeti nakšņošana telšu pilsētiņā bez papildus maksas. Festivāla viesi, kas ierodas ar personīgajām automašīnām, tiek aicināti auto novietot tuvējās ielās, ievērojot ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Biļetes uz festivālu pieejamas visās Biļešu servisa kasēs, biļetes cena iepriekšpārdošanā 10 eiro, biļetes cena festivāla vakarā - 12 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!