Foto: AP/Scanpix
Progresīvās rokmūzikas leģendas un grupas "Emerson, Lake & Palmer" dibinātāja Kīta Emersona nāves cēlonis, iespējams, ir pašnāvība, atsaucoties uz policijas pārstāvju teikto, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Jau ziņots, ka naktī no ceturtdienas uz piektdienu viņsaulē devās 71 gadu vecais Kīts Emersons.

Mūziķa mirstīgās atliekas atrastas viņa mājās Losandželosā.

Policijas pārstāve Ērika Aklufi "Sky News" norādīja, ka pašlaik notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai mūziķis patiešām ir izdarījis pašnāvību ar šaujamieroci.

"Viņa nāve tiek izmeklēta kā pašnāvība," uzsvēra policijas pārstāve.

Kīts Emersons ieguva pasaules slavu, pateicoties saviem priekšnesumiem, kuros viņš spēlēja klavieres un "Hammond" ērģeles. Līdzās grupām "Pink Floyd", "Genesis" un "Yes" Emersonu uzskata par vienu no īpatnējākajiem un arī ietekmīgākajiem progresīvā roka pārstāvjiem.

Kīts Noels Emersons dzimis 1944. gadā Lielbritānijā. Jau bērnībā viņš ieguva lielisku muzikālo izglītību, kas palīdzēja viņam vēlāk radīt jaunu un oriģinālu stilu, kas apvieno sevī vairākus mūzikas virzienus.

20 gadu vecumā Emersons dibināja grupu "The Nice". Kopā ar to mūziķis pirmo reizi izmantoja "Hammond" ērģeles, lai izpildītu kompozīcijas blūza, džeza un roka stilā. Emersons kļuva par pirmo mūziķi, kurš pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados sāka koncertos izmantot "Moog" sintezatoru, no kura mākslinieks spēja izvilināt visdaudzveidīgākās skaņas.

1970. gadā Emersons, basģitārists Gregs Leiks un bundzinieks Karls Palmers dibināja grupu "Emerson, Lake & Palmer". Nākamo 10 gadu laikā grupa "Emerson, Lake & Palmer" ne reizi vien sevi skaļi pieteica ar novatorisko pieeju roka un klasiskajai mūzikai, laižot klajā vairākus veiksmīgus albumus un uzstājoties visā pasaulē skaļu ovāciju pavadībā.

Astoņdesmitajos gados Kīts Emersons sāka veidot solo karjeru, laida klajā vairākus albumus un rakstīja mūziku mākslas un animācijas filmām Holivudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!