Foto: Publicitātes foto

Latvijas elektroniskās mūzikas grupa "Zodiaks" 31. oktobrī uzstāsies koncertzālē "Palladium", kas šoruden svin savu simtgadi, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Pēc plašās publikas sajūsmas par "Zodiaka" atdzimšanu kā vieniem no "Positivus" festivāla galvenajiem māksliniekiem, Latvijas elektronikas pamatlicēji uzstāsies arī koncertzālē "Palladium", kas šogad atzīmē vēsturiskās ēkas simtgadi. Komponista Jāņa Lūsēna jaunizveidotā komanda atskaņos leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem "Zodiac" albumiem. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu uz "Palladium" skatuves kāps arī basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Jāņa Lūsēna vadītās grupas "Zodiac" ieraksts "Disco Alliance" 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu – tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni "Disco Alliance" kopiju. Tās ierakstam bija sapulcējušies kādreizējās grupas Arka mūziķi - Andris Reinis, Andris Sīlis un Ainars Ašmanis ar kompozīcijas fakultātes studentu Lūsēnu priekšgalā. Itin labi panākumi bija arī nākamajai diskoskaņdarbu platei "Music In Universe".

Ar savām iedvesmojošajām, patriotiski krāsotajām, profesionālismā spīdošajām dziesmām grupa astoņdesmitajos kļuva par vienu no dziesmotās revolūcijas karognesējiem. 1987. un 1989. gadā slavenajā festivālā "Liepājas dzintars" "Zodiaks" izcīnīja Grand Prix, līdztekus dziesmām atkal tika radīta instrumentālā mūzika, tā apkopota albumā "In Memoriam". Kopš savas aktīvās darbības pārtraukšanas 1991. gadā, mūziķi snieguši tikai retus koncertus, katram no tiem kļūstot par ievērojamu notikumu mūzikas dzīvē, vēsta koncerta rīkotāji.

Biļetes uz koncertu nopērkamas no ceturtdienas, 11. jūlija, www.palladium.lv un visās "Biļešu Serviss" kasēs. Biļetes cena sākot no 19 latiem. Vieta pie galdiņa – 45 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!