Foto: Marco Borggreve

No 3. līdz 9. oktobrim notiks ikgadējais Rudens kamermūzikas festivāls, kura patrons ir komponists Pēteris Vasks.

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas koncerti", šogad programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Jozefa Haidna, Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara mūzika. Klausītājus gaida tikšanās ar vienu no pasaules top stīgu kvartetiem – "Belcea Quartet", vijolspēles virtuoziem – Vinetu Sareiku un Florianu Dondereru, spožo pianistu Reini Zariņu, Latvijas Radio kori, kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" un citiem māksliniekiem.

Rudens kamermūzikas festivālu atklās "Belcea Quartet". 3. oktobrī Dzintaru koncertzālē mūziķi atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta pēdējo - 23. kvartetu, kas izskan kā dzīves baudītāja atvadu serenāde. Programmā iekļauta arī Franča Šūberta "Nāve un meitene" un Karola Šimanovska Pirmais stīgu kvartets.

6. oktobrī Mazajā ģildē varēs izbaudīt Mocarta sonāšu vakaru. Latviešu vijolniece Vineta Sareika un franču pianiste Amandīne Savarī atskaņos Mocarta sonātes. Koncerts būs arī mūziķu jaunā albuma atvēršanas svētki.

7. un 8. oktobrī sadarbībā ar Mākslas centru "Zuzeum" notiks koncertizstāde "Samtaini zaļš". "Mirklīgas, skaņu krāsās pierakstītas gleznas te mīsies ar jau audeklā zīmētiem ritmiem, Jāņa Ivanova vokālā lirika saspēlēsies ar Imanta Zemzara klavierminiatūrām, bet Latvijas Radio kora balsis – ar pianista Reiņa Zariņa vārdos netveramo skārumu. Rudens ainavu pēc Jāņa Ivanova atstātajiem skaņu un krāsu metiem bagātinās gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko," raksta Rudens kamermūzikas festivāla rīkotāji.

Festivāls noslēgsies 9. oktobrī Lielajā ģildē, kur "Sinfonietta Rīga" saspēlēsies ar Brēmenes Vācu kamerfilharmoniķu koncertmeistaru Florianu Dondereru. Skanēs Jozefa Haidna uvertīra operai "Neapdzīvotā sala", Ferdinanda Rīsa Koncerts vijolei un orķestrim un Franča Šūberta agrīnās daiļrades meistardarbs – "Traģiskā" simfonija.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments. Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī koncertu norises vietās. Savukārt biļetes uz 7. un 8. oktobra koncertiem var iegādāties Mākslas centra "Zuzeum" biļešu kasē un zuzeum.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!