Ar "Trio Dali" uzstāšanos koncertā "Bēthovens, Šūberts un Vasks" trešdien, 19. septembrī, plkst.19:00 Mazajā ģildē tiks atklāts ikgadējais Rudens kamermūzikas festivāls, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas Koncerti" pārstāvji.

"Trio Dali" apvienojušies trīs mūziķi – izcilā latviešu vijolniece Vineta Sareika, un viņas domubiedri – čellists Kristians Pjērs Lamarka un pianiste Amandīne Savarī.

Mūziķi savu klaviertrio nosaukuši par godu ļoti dārgam marmoram, ko iegūst Ķīnas pilsētā Dali. Ar Dali marmoru saistītais izdomas pilnais radošais impulss atspoguļo "Trio Dali" uzskatus par mākslas pamatvērtībām. "Trio Dali" šo nosaukumu godam attaisnojuši, iegūstot pirmo vietu un Zelta medaļu Osakas starptautiskajā kamermūzikas konkursā, kā arī uzvarot citās prestižās sacensībās.

Aizpērn trio ieskaņoja CD ar Morisa Ravela mūziku skaņu ierakstu namā "Fuga Libera" (Harmonia Mundi), ko augstu novērtēja kritika: ieraksts saņēma prominento novērtējumu 10 de Répertoire un kļuva par Francijas mūzikas žurnāla "Classica" mēneša CD.

Trio mūziķiem ir atšķirīgi temperamenti un dažāds dzīves ceļš, taču viņus vieno ciešas draudzības saites un nevainojama saprašanās mūzikā.

Koncertā "Trio Dali" atskaņo Bēthovena un Šūberta klasiskos klavieru trio un Pētera Vaska "Līdzenumu ainavas" kamerversiju, kas Latvijā skanēs pirmoreiz, rādot, kā čellam un korim komponētais Latvijas viegli viļņaino līdzenumu portrets izklausās versijā trim spožiem kamermūziķiem.

Jau ziņots, ka Rudens kamermūzikas festivāls šogad norisināsies no 19. septembra līdz 6. oktobrim. Festivāla patrons ir komponists Pēteris Vasks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!