Ar Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncertu Saulkrastos, atpūtas kompleksā „Minhauzena Unda” sāksies 12.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2009".

Saulkrastu džeza festivāla koncertu programmu plkst.19:00 atklās Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncerts, kura sastāvā uzstāsies otrā un trešā kursa, kā arī vakara nodaļas audzēkņi.

Kopā ar viņiem uzstāsies arī džeza nodaļas audzēkņu pašu izveidota grupa "Zimbabw", kurā piedalās dziedātāja Līva Kalniņa, taustiņinstrumentālists Krists Auznieks, bundzinieks Ivars Arutjunjans un basģitārists Jānis Rubiks.

Pirmdien, 20. jūlijā uzstāsies arī grupa "Jam Orchestra", kuru veido profesionāli, Latvijā labi pazīstami un pieprasīti mūziķi, kurus vieno aizrautība ar džezu un džezroka mūziku.

Ievērojot to, ka tagad ir grūtāki laiki, šogad festivālā vairāk piedalīsies grupas no Latvijas. Taču tas nav slikti, jo cilvēki, kuri mīl šo žanru, varēs redzēt, kas Latvijā notiek džeza mūzikas jomā, iepriekš stāstīja festivāla organizators Raimonds Kalniņš.

Šogad "Saulkrasti Jazz 2009" piedalīsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas ansamblis, grupa "Jam Orchestra", džeza mūziķu apvienība "Toms Rudzinskis Hipster 4 +", "Mirage Jazz Orchestra", "The Radio", Jolanta Gulbe un "Riga Groove Electro", dziedātāja Olga Pīrāgs, kā arī komponists Mārtiņš Brauns kopā ar grupu "Sīpoli".

Festivāla noslēguma koncertā būs iespēja dzirdēt kamerūniešu basģitāristu Etjēnu Mbapi ar grupu "Su La Take". Mbape savā mūzikā pieturas pie afrikāņu mūzikas, lai arī jau daudzus gadus dzīvo Eiropā.

Bez Latvijas mūziķiem un festivāla galvenā viesa Mbapes festivālā uzstāsies arī džeza kvintets no Gruzijas "Play 4 Place".

Pēc festivāla vakara koncertiem Latvijas un ārvalstu džeza virtuozi, kā jau ierasts, uzstāsies "jam session" jeb improvizētā saspēlē kopā ar meistarklašu pasniedzējiem un audzēkņiem.

Festivāla laikā jaunie mūziķi varēs apgūt un pilnveidot savas muzikālās dotības vokāla, sitaminstrumentu, ģitāras, taustiņinstrumentu, basģitāras un pūšamo instrumentu spēles meistarklasēs. Jaunos mūziķus radošajās nometnēs apmācīs augsta līmeņa pasniedzēji, kuru vidū būs arī vokālā pedagoģe Inga Bērziņa no Latvijas un pūšamo instrumentu speciālists no Lietuvas Kestutis Vaiginis. Meistarklašu pasniedzēju vidū būs arī Keiko Maknamara no Japānas, Deivids Bekers no ASV un citi.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz vakara un festivāla noslēguma koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

"Saulkrasti Jazz 2009" programma "Minhauzena Undā”

Pirmdien, 20. jūlijā 19.00 (ieeja 3 lati)
RDKS Combo&Zimbabw
Jam Orchestra
Jam Session

Otrdien, 21. jūlijā 19.00 (ieeja 3 lati)

JMRMV džeza ansamblis
Olga Pīrāgs un draugi
Jam Session

Trešdien, 22. jūlijā 19.00 (ieeja 3 lati)
Mārtiņš Brauns un „Sīpoli”
”Mirage Octet” un Kestutis Vaiginis
Jam Session

Ceturtdien, 23. jūlijā 19.00 (ieeja 3 lati)
Toms Rudzinskis Hipster 4 +
”The Radio”
Jam Session

Piektdien, 24. jūlijā 19.00 (ieeja 3 lati)
Jolanta Gulbe un RGE
”Play 4 Place” (Gruzija)
Jam Session

Sestdien, 25. jūlijā
12.00 Studentu koncerts (ieeja bez maksas)
19.00 Noslēguma koncerts (ieeja 8 lati)
Mirage Jazz Orchestra
un meistarklašu pasniedzēji
Etienne Mbappé
ar grupu „Su La Také”

Klubā „Katrīnbāde”
Sestdien, 25. jūlijā 23.00

Afterparty ar grupu „Riga Metro”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!