Ceturtdien, 29. maijā, sākas biļešu iepriekšpārdošana uz vienu no krāšņākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem – koncertu "Dzimuši Rīgā", kas 6.jūlija vakarā norisināsies pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves.

Koncertā uzstāsies Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots labāko mūziķu orķestris Andra Pogas vadībā.

6.jūlija koncerts būs arī kulminācija visam koncertu ciklam "Dzimuši Rīgā", kas ir Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas akadēmiskās mūzikas notikumu virkne, kuras ietvarā Rīgā uzstājas dzimušās mūzikas izcilības – Gidons Krēmers, Inga Kalna, Baiba Skride, Miša Maiskis, Mariss Jansons un daudzi citi pasaules slavu guvuši mūziķi, kuru dzimtās saknes ir meklējamas Rīgā.

Koncertu cikls "Dzimuši Rīgā" noslēgsies ar Marisa Jansona un Bavārijas Radio orķestra koncertu, kas norisināsies 7.novembrī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā. Pasaulslavenais latviešu diriģents Mariss Jansons koncertu veltī savam tēvam, izcilajam diriģentam Arvīdam Jansonam, godinot viņa 100 gadu jubileju.

Biļešu cena uz 6.jūlija koncertu iepriekšpārdošanā – no 10 līdz 100 eiro. Biļetes pieejamas "Biļešu Serviss" kasēs un "Rīga 2014" kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!