Foto: Publicitātes foto
Nākamā gada 18. maijā "Arēnā Rīga" vispasaules koncertturnejā "Loud Kids" uzstāsies 2021. gada Eirovīzijas uzvarētāji, par globālu mūzikas fenomenu kļuvusī itāļu grupa "Måneskin".

Piektdien, 25. martā, pulksten 15 sākas publiska biļešu tirdzniecība uz gaidāmo koncertu.

Kā informēts iepriekš, katrā valstī atšķirīgu Covid-19 izplatības ierobežojumu dēļ, grupai nācās pārcelt šī pavasara koncertturneju, kuras ietvaros 14. martā bija ieplānota uzstāšanās arī Rīgā.

Kā norāda organizatori no "LTips Agency", koncerta pārcelšana nozīmē labus jaunumus tiem, kas pagājušā rudens ažiotāžā nepaspēja iegādāties biļetes, jo tagad pārdošanā nonāks papildu biļetes. Atgādinām, ka 30.septembrī visas tai brīdī pieejamās biļetes tikai izpirktas trīs stundu laikā. Iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas uz jauno koncerta datumu.

"Mēs esam ļoti priecīgi beidzot jums pavēstīt, ka mūsu "Loud Kids" turneja kļuvusi tik skaļa, kas būs dzirdama visā pasaulē. Faktiski tā kļūs par mūsu pirmo turneju ASV. Pieprasījuma dēļ visos mūsu pārceltajos Eiropas datumos tagad palielināta ietilpība, plus mēs esam pievienojuši dažus jaunus tiem, kas iepriekš palaida garām iespēju iegādāties biļetes.

Protams, ir ļoti grūti izziņot koncertus laikā, kad Ukrainā turpinās šausminošais karš un cieš nevainīgi cilvēki. Mēs esam satriekti par ukraiņu tautu un esam ar viņiem solidāri. Un varas cilvēku lēmumu dēļ, kas ietekmē tik daudzu nevainīgu cilvēku dzīvi, mēs atceļam Krievijas datumus. Mums visiem ir jāstāv kopā par mieru tagad un vienmēr," saka grupas mūziķi.

"Måneskin" ir pirmā itāļu grupa, kas ar divām kompozīcijām iekļuva Lielbritānijas singlu topa desmitniekā un tikai otrā grupa Eirovīzijas vēsturē, kuras cita dziesma (ne Eirovīzijas uzvarētāja) iekļauta ASV Billboard Global 200 topā. Kopumā ar septiņiem dimanta, 161 platīna un 37 zelta diskiem, miljoniem straumējumu un skatījumiem tādās platformās kā "Spotify", "iTunes", "YouTube", "Deezer" utt., itāļu rokeri ir nostiprinājuši savu globālo statusu visos lielākajos mūzikas tirgos.

"Ar savu tik enerģisko, raupjo un nepieradināto skanējumu, kas lieliski saplūdināts kopā ar mūsdienīgām muzikālajām vēsmām "Måneskin" dalībnieki panākuši, ka rokmūzika atgriežas pasaules topu virsotnēs. Apvienība, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma pierādīja, ka Eirovīzijas kontekstā atkal varam runāt ne tikai par īslaicīgu spozmi, bet gan globālu slavas gājienu. Un tagad viņi uzstāsies Rīgā," raksta koncerta rīkotāji.

"Måneskin" oficiāli dibināta 2016. gadā, lai gan daži grupas biedri bija pazīstami jau vidusskolas laikā. Vokālists Damiano, basģitāriste Viktorija, ģitārists Tomass un bundzinieks Ītans satikās un pēc Viktorijas, kurai ir dāņu izcelsme, ierosinājuma izvēlējās nosaukumu "Måneskin" jeb "mēnesgaisma" dāniski.

Grupas skanējumā saklausāms vairāku – roka, hiphopa, popa, regeja, fanka u.c. stilu apvienojums, ko papildina emocionālais Damiano balss tembrs.

Muzikālo karjeru viņi sāka, muzicējot Romas ielās, līdz kamēr 2017.gadā pieteicās talantu šova "X Factor" Itālijas versijas 11. sezonā. Rezultātā viņi ieguva otro vietu un pirmajā nopietnajā koncertturnejā, kurā, par spīti vēl mazai pieredzei, prezentēja sevi pārliecinoši. Paralēli koncertturnejai iznākušais singls "Chosen" Itālijā ieguva dubulta platīna statusu, un platīns arīdzan drīz vien sekojošam tāda paša nosaukuma debijas minialbumam.

2018. gada pavasarī notika 21 koncerta turneja, kas tika izpārdota dažu stundu laikā. Tā paša gada sākumā iznāca singls "Morirò da Re" (trīskāršs platīna statuss), kam vēlāk sekoja "Torna a Casa" (pieckāršs platīns). Tie nobruģē ceļu jau pilnizmēra albumam "Il Ballo Della Vita", kas klajā nāk rudenī. Mazāk nekā divu stundu laikā albums kļuva par "iTunes" numur viens albumuun nākamajās 24 stundās sasniedza vienu miljonu straumējumu.

Albuma panākumu spārnoti, 2019. gadā Måneskin devās "Il Ballo Della Vita" Eiropas koncertturnejā, kur bez dzimtās Itālijas bija iekļautas pilsētas Spānijā, Francijā, Beļģijā, Šveicē, Vācijā un pat Lielbritānijā. Kopumā 2019. gadā grupa sniedza vairāk nekā 70 izpārdotus koncertus.

2019./2020. gada ziemu grupa pavadīja Londonā, strādājot pie jauna muzikālā materiāla un sava stila slīpēšanas. Rezultā pagājušā gada martā klajā nāca otrs pilna garuma albums "Teatro d'ira: Vol. I", kas atkal sasniedz platīna statusu. Paralēli tam, martā sākumā ar tagad labi zināmo hitu "Zitti e Buoni" "Måneskin" uzvarēja Sanremo mūzikas festivālā, bet maijā triumfē Eirovīzijā.

Pagājušajā gada jūlijā iznākušais video dziesmai "I Wanna Be Your Slave" tikai diennakts laikā vien savāca 6,7 miljonus skatījumu, kļūstot par skatītāko mūzikas video 67 pasaules valstīs.

Septembrī "Måneskin" tika uzaicināti uz Parīzi, lai projektā "Global Citizens Live" uzstātos līdzās tādām zvaigznēm kā Eds Šīrans, Eltons Džons, "Black Eyed Peas", Doja Cat u.c. Grupa viesojās Džimija Falona un Elēnas Dedženeresas TV šovos, uzstājās MTV balvas pasniegšanā, kur viņi tika apbalvoti kā labākā rokgrupa, iesildīja "Rolling Stones" Lasvegasā un uzstājās pilnībā izpārdotos koncertos ASV un Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!