Foto: DELFI

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19.jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000.gada un notiek reizi divos gados, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Koru olimpiādes ietvaros notiks gan konkursi 29 kategorijās astoņās Rīgas koncertzālēs, gan īpašo viesu - vokālo grupu "The Real Group" un "The King`s Singers" koncerti, zvaigžņu koncerti ar populāru Latvijas mūziķu un ārzemju mākslinieku piedalīšanos.

"Arēna Rīga", kur 9.jūlija vakarā, paceļot olimpiādes karogu un ieskandinot īpašo miera zvanu tiks atklāta un 19.jūlijā ar krāšņu ceremoniju noslēgta Pasaules koru olimpiāde, būs viena no centrālajām olimpiādes norises vietām, jo tieši tur 460 koru dalībnieki četrās apbalvošanas ceremonijās uzzinās savu konkursa uzstāšanos rezultātus un tiks paziņoti Pasaules koru olimpiādes 2014 čempionu titula ieguvēji.

Unikāls notikums būs Pasaules koru olimpiādes Lielkoncerts Mežaparkā 13.jūlijā - pirmo reizi olimpiādes vēsturē visi olimpiādes pirmās daļas dalībnieki ir aicināti dziedāt vienotā kopkorī. Uz Vispārējo Dziesmusvētku estrādes kopā dziedās gan kori no Latvijas, gan dalībnieki no ārzemēm, izpildot dziesmas no latviešu Dziesmusvētku klasiskā repertuāra un pievienojot tam pasaules kora mūzikas skaņdarbus.

Vairāk nekā 30 draudzības koncertos uz četrām Rīgas brīvdabas skatuvēm, Pūrē, Dobelē, Salaspilī, svētku koncertos Rīgā, Siguldā un Jūrmalā satiksies kori no pieciem kontinentiem. "Mēs esam atšķirīgi un mēs dziedam atšķirīgi, taču mūzika mūs vieno, un tieši tāpēc ir svarīgi, lai mēs satiktos un dziedātu kopā," olimpiādes programmas daudzveidību pamatoja mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".

Vairāk par Pasaules koru olimpiādes pasākumiem iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!