Foto: Publicitātes foto
Sagaidot Latvijas Radio 6 - LU Radio NABA divdesmitgadi, Radio NABA programmā no 4. oktobra, otrdienās sāk skanēt Radio NABA vēsturei veltīts raidījums, kurā kopā ar raidījuma vadītāju Noru Riekstu un bijušajiem un esošajiem radio instruktoriem tiks izzināta Radio NABA vēsture.

Raidījums skanēs ik otrdienu pulksten 19. Kopā iecerēti 10 raidījumi.

Radio NABA sāka skanēt 2002. gada 1. decembrī. "Skarbie deviņdesmitie bija beigušies, millenium salūti izšauti un jaunā tūkstošgade ieskrējusies. Nebija vēl straumēšanas platformu un nebija vēl interneta katrā kabatā, taču mums bija savs radio - un tas bija mazliet brīnums. Radio NABA neradās tukšā vietā. Bija vajadzīga neatlaidība, kompromisi un daudzu labā griba, lai nekomerciālās mūzikas stacijai Latvijā tiktu dota otrā iespēja. Kāds īsti bija NABAs stāsts, tā arī nekad nav ticis fiksēts. Desmit raidījumos mēģināsim šo stāstu izstāstīt kopā ar cilvēkiem, kas bija klāt NABAs lielajā sākumā," stāsta raidījuma iniciatore un vadītāja Nora Rieksta.

Pirmajā raidījumā viesoties Radio NABA pirmsākuma - Radio KNZ pārstāvji Uvis Lapsiņš un Valdis Kuzmins. Leģenda vēsta, ka radio NABA pirmsākumi meklējami vēl 90. gadu beigās Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē. Pats sākums esot bijušas kādas derības. Vai tiešām tas tā bija, raidījumā stāstīs vēsturnieks, toreiz vēstures students Valdis Kuzmins jeb Igaunis. Viņa balss joprojām skan arī vienā no vecākajiem radio NABA džingliem "Šņabi es vispār nedzeru…". Savukārt par to, kas slēpjas aiz burtu kombinācijas KNZ un ko nozīmē 24 stundas radio ēterā atklās Uvis Lapsiņš.

LR6 - LU Radio NABA ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides, studentijas un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. Radio NABA ir brīvā formāta programma, kas Latvijas Radio FM viļņos skan kopš 2002. gada 1. decembra. NABA ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Programmā klausītājiem pieejami vairāk nekā 50 regulāri raidījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!