Foto: Andris Zieds
Tuvojoties Sandras Krastiņas personālizstādes "Civilisti" noslēgumam, ceturtdien, 3. novembrī, no plkst. 17.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" norisināsies kultūras un izklaides programmas "Ars Rezumē" pasākums, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja padziļināti iepazīties ar ekspozīciju grupas "Ezeri" radītā muzikālā gaisotnē, portālu "Delfi" informē LNMM pārstāvji.

Vakara programma sastāvēs no divām daļām. Sākot no plkst. 17.30 izstāžu zālē notiks bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā gidu vadībā, kas ļaus tuvāk atklāt pazīstamās mākslinieces daiļrades saturu un filozofiju – no motīvu rašanās līdz gleznošanas tehnikas detaļām, no darbu savstarpējās saistības līdz autores rokraksta izmaiņu niansēm. Ekskursijas laikā skatītāji varēs uzdot arī sev interesējošus jautājumus.

Plkst. 18.30 "Arsenāla" vestibilā sāksies "Ars Rezumē" otrā un galvenā daļa – jaunā latviešu mūzikas projekta no Rīgas "Ezeri" priekšnesums. Līdzīgi kā Sandrai Krastiņai, arī grupas dalībniekiem – Miķelim Putniņam, Kristianam Priekulim un Krišjānim Bremšam – aktuāla ir mijiedarbību tēma. Savā daiļradē mākslinieki dziļāk pievēršas pilsētas un dabas attiecībām un to radītajiem konfliktiem mūsdienu cilvēkā. Iespējams, tieši šo mainīgo attiecību izpētes dēļ katrs skaņdarbs top atšķirīgs gan formā, gan harmonijā, gan arī muzikālā žanra ziņā. Koncertā apmeklētājiem būs iespēja baudīt vēl nedzirdētas unikālas kompozīcijas, kas veidotas īpaši Sandras Krastiņas personālizstādes izskaņai.

1999. gada pavasarī Mākslas dienām veltītās akcijas ietvaros uz Rīgas mūriem un citviet pilsētvidē parādījās zili šablonveida cilvēciņu silueti. Ar nolūku atsaukt atmiņā šo teju pirms 20 gadiem Sandras Krastiņas radīto lakonisko un trāpīgo vizuālo zīmi veselam laikmetam, pasākuma laikā tā tiks projicēta uz muzeja sienām, pastarpināti aicinot uz dialogu par minētā simbola vēstījuma aktualitāti šodien.

Ieeja izstādē – 1,50 eiro (akcijas "Labā diena" ietvaros), ieeja koncertā – bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!