Foto: Kadrs no video

Pašmāju grupa "Satellites LV" laidusi klajā klipu jaunākajam singlam "Pagrīdē", kas pēc grupas pašas stāstītā, tapis izmantojot 70. gados Kubā uzņemtu propagandas filmu.

Kā apgalvo grupas pārstāvji, 35mm kinolenti ar filmas fragmentu "Satellites LV" mūziķi kopā ar draugiem atraduši kādas padomju laiku jūrnieku sanatorijas kinozālē un atradums dažu dienu laikā pārvērsts par grupas jaunākā singla "Pagrīdē" videoversiju.

Jauniegūtie kino ruļļi, kuros visdrīzāk redzama 1970. gados Kubā uzņemta propagandas filma, nogādāti mājās, notīrīti no putekļiem un jau nākamajā rītā aizvesti uz kinoteātri. Tur tie esot pārtīti, salīmēti un, projicējot uz lielā ekrāna, pārfilmēti ar mobilā tālruņa palīdzību.

"Melnbaltā filma par Kubas revolucionārajiem bruņotajiem spēkiem, radariem, lokatoriem, slepenajiem dienestiem, gaisa telpas kontroli un kapitālistiskās aviācijas iespējamiem uzbrukumiem nonāca video studijā. Tur jauniegūtais materiāls pielāgots mūzikai un pārvērsts par pavisam jaunu stāstu, kurā savijas bērnības sapņi par brīvību un ģimeni ar nemitīgu militāro kontroli un propagandas klātbūtni," stāsta "Satellites LV".

Diemžēl, pirmie kadri atklāj tikai dažus no filmas veidotājiem, lai gan ir zināms pats galvenais - filmas nosaukums: "Katru dienu, katru stundu" (Todos los dias, Todas las horas). Tāpēc grupa aicina ikvienu palīdzēt noskaidrot ko vairāk par vērtīgo atradumu.

Atgādinām, ka jaunais singls "Pagrīdē" ir grupas jaunā albuma titulskaņdarbs. Albums "Pagrīdē" pie klausītājiem nonāks šī gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!